TikTok, ebeveynler için güvenlik modunu tanıttı

TikTok, çocukların güvenliği ve gizliliğini korumak için Aile Eşlemesi özelliğini tanıttı. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının TikTok hesaplarını kontrol altında tutabilecek.

Yayınlanma:
TikTok, ebeveynler için güvenlik modunu tanıttı

Aile Eşlemesi Özelliği ile Gençler İçin Güvenli TikTok Deneyimi

Valient Richey ile Emir Gelen söz konusu özelliğin detaylarını İstanbul’da düzenledikleri bir basın toplantısında paylaştılar. Bu özelliğin hayata geçirilmesiyle birlikte gençler için güvenli bir TikTok deneyimi oluşturulabiliyor.

EBEVEYNLER HESABIN GİZLİLİK VE GÜVENLİĞİNE HAKİM OLACAK

TikTok’un Küresel Sosyal Yardım ve Ortaklıklar Başkanı Valiant Richey, basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda, TikTok kullanan pek çok ebeveynin mevcut araçları kullanmak istediğini ancak bunun farkında olmadıklarını veya nasıl kullanacaklarını bilmediklerini belirtti. Richey, 'Aile Eşlemesi' özelliğinin ebeveynlere ekran süresini sınırlama gibi yetkiler verdiğini dile getirdi. Birkaç yıl önce tanıtılan Aile Eşlemesi özelliği, bir gencin hesabını özel olarak ayarlama imkanı sunuyor. Ayrıca ebeveynler, gençlerin videolarına yorum yapabilecek kişileri belirleme yetkisine sahipler. Richey, yapılan araştırmaların sonuçlarına göre TikTok kullanan pek çok ebeveynin bu özelliği kullandığını belirtti.

TÜRKİYE'DE AİLE EŞLEMESİNDE YÜZDE 250 ARTIŞ

TikTok’un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, yayınlanan içeriklerin topluluk kurallarına uyumunu sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Gelen, moderasyon ekiplerinin bu konuda çaba gösterdiğini vurgulayarak, Türkiye'de kural ihlali içeriklerin yüzde 98,9'unu proaktif olarak kaldırdıklarını ve bu oranın küresel ortalamanın çok üzerinde olduğunu belirtti. Gençlerin güvenliği için sunulan özelliklere ebeveynlerin bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu belirten Gelen, Aile Eşlemesi özelliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Geçen yıl yapılan güvenlik özelliklerini vurgulayan kampanyaların ardından Türkiye genelinde Aile Eşlemesi özelliğinin kullanımında yüzde 250'lik bir artış olduğunu belirtti. Gelen, bilgi sahibi olmanın kullanımı artırdığını ifade ederek, TikTok olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

40 BİNDEN FAZLA GÜVENLİK EKİBİMİZ GÖREV BAŞINDA

Gelen, moderasyon konusunda ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek devam etti. 18 yaş üstü kullanıcılar için “Topluluk Kuralları” adı altında kurallar bulunduğunu belirten Gelen, yaşanan ihlallerde aksiyon alındığını belirtti. 40 binden fazla güvenlik ekibinin görev yaptığını vurgulayan Gelen, ellerinden gelenin en iyisini yapmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi.