Tapu sahibi olanlar dikkat: Ev alım ve satımlarında yeni yönetmelikler açıklandı!

Tapu işlemlerinde ev alım satımlarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin gündeme geldiği belirtildi. Artık gayrimenkullerin gerçek bedellerini ortaya çıkaracak belgenin zorunlu hale getirileceği duyuruldu.

Yayınlanma:
Tapu sahibi olanlar dikkat: Ev alım ve satımlarında yeni yönetmelikler açıklandı!

Tapu işlemlerinde yapılan yeni düzenleme ile ev alım satımları gündeme geldi. Alım satım işlemleri yapılırken gayrimenkullerin gerçek değerlerini ortaya çıkaracak belgenin zorunlu hale gelmesi bekleniyor.

Tapu Yeniliğinin Detayları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni tedbirlerle artan fiyatlara karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Gayrimenkul sektöründe de kurallar artırılarak önlemler alınıyor.

Türkiye'den ev alım satım yapmak isteyen yabancı uyruklu bireylerin tapu işlemlerinde sunmaları gereken evraklar arasında ilk sırada yer alan belgenin her konut için zorunlu hale gelmesi bekleniyor. Bu belge, evin gerçek değerini belirleyerek piyasa değerlerini kontrol etmeyi amaçlayarak vergilerin tam olarak ödenebilmesini sağlayacak.

Özellikle vergilerin tam olarak ödenmesi için tapu işlemlerinde yeni dönem şartlarının değişeceği konuşuluyor. Bu yenilikle birlikte sadece yabancı uyruklu kişiler için zorunlu olan belgenin artık herkes tarafından talep edileceği söylentileri dolaşıyor. Ayrıca kredi ile yapılan gayrimenkul satışlarında istenilen gayrimenkul ekspertiz raporunun da her konut için zorunlu hale geleceği duyuruldu.

Bu zorunluluğun 2018 yılında Meclis gündemine gelmiş ancak torba yasadan çıkarılmamıştı.