Sütlü Nuriye Tatlısı Nasıl Yapılır? MasterChef Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi

Son zamanlarda adından çok söz ettiren ve MasterChef yarışmasıyla daha da ünlenen sütlü nuriye tatlısı tarifi ve püf noktaları…

Yayınlanma:
Sütlü Nuriye Tatlısı Nasıl Yapılır? MasterChef Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi

Sütlü Nuriye, hafif ve lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Süt, fındık ve baklava yufkası kullanılarak hazırlanan bu tatlı, baklava tutkunlarının favorilerinden biridir. Genellikle evde kolayca yapılabilen bu tarif, MasterChef Türkiye gibi programlarda da sıklıkla denenen bir lezzettir. Tatlıyı yaparken fındık ve sütün dengeli kullanımı, lezzetini belirleyen önemli unsurlardandır. Tarif, farklı püf noktalarıyla da zenginleştirilebilir

sutlu-nuriye-baklava-liva-pastacilik-601553-700x700.webp

HAZIR YUFKADAN SÜTLÜ NURİYE TARİFİ MALZEMELERİ

Malzemeler:

50 yaprak baklavalık yufka
350 gram tereyağı
4 su bardağı file ya da pirinç fındık (bulamazsanız bütün fındığı da ince ince kıyabilirsiniz)

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı su

PASTANE USULÜ SÜTLÜ NURİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Küçük bir tencerede tereyağını eritin.

Üzerindeki ve altındaki sütlü kısmı ayırıp, bir sade yağ hazırlayın.

Dikdörtgen cam fırın kabınızın tabanını erittiğiniz tereyağıyla bir fırça yardımıyla yağlayın.
Baklava yufkalarını 25 kat olacak şekilde fırın kabınızın boyutuna göre kesin.

Aralarına tereyağı sürerek fırın kabınıza dizin.

İlk 25 katı bitince her tarafına eşit olacak şekilde fındıkları serpin ve üzerini tekrar aralarını
yağlayarak 25 kat daha baklava yufkası ile kaplayın.

Tatlınızı eşit kare dilimler olacak şekilde kesin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Şerbeti için bir tencereye su ve toz şekeri ilave edin, şeker eriyene kadar karıştırıp, kaynatın.

Kaynayan şerbetinizin üzerine sütü ilave edin ve ocaktan almadan hafif karıştırın.

Sütlü Nuriye fırından çıkınca sıcak tatlıya ılık olan şerbetini verin ve tatlınız soğuyunca servis edin.