SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek zammı onaylanmadı

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri temmuz ayında ek zam umuduyla beklerken, meclisten çıkacak haberleri bekliyorlardı. Ancak enflasyon zammı sonrası umutlarını tazeleyen emeklilere kötü haber geldi.

Yayınlanma:
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek zammı onaylanmadı

Emeklilerin Temmuz Ayındaki Ek Zam Beklentisi Karşılık Bulamadı

SSK, BAĞ-KUR emeklilerinin temmuz ayında ek zam için umutlu bekleyişi maalesef sonuçsuz kaldı. Enflasyon zammı sonrasında ek zam da geleceği düşünülürken, beklenmedik bir şekilde negatif haber geldi.

Milyonlarca emekli, özellikle 2024'ün EYT konusunda kritik bir yıl olması nedeniyle seçimler öncesinde gerçekleşmeyen ek zammı temmuz ayında almayı umuyordu. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayları için açıklanan yüzde 18,72'lik enflasyon oranı bilinirken, Mayıs ve Haziran enflasyonu açıklanınca emeklilerin zammı netleşeceği düşünülüyordu. Ancak 6 aylık enflasyonun yüzde 26 civarında olması bekleniyor. 10 bin TL maaşla geçinen binlerce emekli, bu durum karşısında düzeltme taleplerini dile getiriyor. Ancak AK Parti kaynaklarına göre emeklilere ek zam yapılmayacak.

Sosyal güvenlik uzmanı İsmail Sevinç, bütçeden kaynaklı olarak 10 bin TL maaş alan emekliler için En düşük aylık maaş 10 bin TL iken en fazla 12-13 bin TL olabilir açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında gerçekleşen toplantılarda milletvekilleri, emeklilere temmuz ayında enflasyonun üstünde zam yapılması gerektiğini düşünenler oldu. Ancak, bu öneriye Bütçe bu zammı karşılayamaz. EYT konusundaki yanlış adımın getirdiği sıkıntılar zaten ortada. Bu tür öneriler ülke ekonomisine zarar verebilir şeklinde itirazlar yükseldi.