Siber Güvenlik Uyarısı: Şifrelerinizi Derhal Güncelleyin

Uzmanlar, internet kullanıcılarını tehdit eden büyük çaplı bir siber saldırının gerçekleştiğini açıkladı. Dark Web'de sızdırılan 10 milyardan fazla parola son zamanların en büyük veri ihlali olarak nitelendiriliyor. Kullanıcılar, şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyarıldı.

Yayınlanma:
Siber Güvenlik Uyarısı: Şifrelerinizi Derhal Güncelleyin

Büyük Veri Sızıntısı Kullanıcıları Tehdit Ediyor

RockYou2024 adı verilen devasa bir veri sızıntısı, internet kullanıcılarını tehlikeye sokuyor. Bu sızıntıda, 10 milyar şifre düz metin halinde bir bilgisayar korsanlığı forumunda paylaşıldı.

Global olarak çeşitli çevrimiçi ve çevrimdışı hizmetlerden sızdırılan parolaların bulunduğu bu sızıntı, internet kameraları ve endüstriyel donanım gibi cihazların giriş bilgilerini de içeriyor.

Uzmanlar, hızla şifrelerin değiştirilmesi gerektiğini vurguluyor. Sızdırılan parolaların kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık ve diğer siber suçlar için kullanılabileceği uyarısında bulunuyor.

En Güvensiz Şifrelerin Çoğu Kolaylıkla Kırılabiliyor

Bir araştırmaya göre, dünyanın en popüler şifrelerinin %70'i 1 saniyeden kısa sürede kırılabiliyor. Bu şifreler arasında 123456 gibi kolay tahmin edilebilen şifreler de bulunuyor.