Sarıkamış, kışın karın, yazın 'Kır Melikesi' çiçeğiyle büründüğü beyaz rüya

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerleri arasında bulunan ve kış mevsiminin uzun ve zorlu geçtiği Kars'ta, meralar beyaz çiçeklerle kaplandı. Bu çiçekler, kır melikesi olarak biliniyor.

Yayınlanma:
Sarıkamış, kışın karın, yazın 'Kır Melikesi' çiçeğiyle büründüğü beyaz rüya

Sarıkamış, Her Mevsimde Farklı Bir Güzellik Sunuyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesi, kışın karla örtülüyken yaz aylarında çiçeklerle renklenerek ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerleri arasında yer alan Sarıkamış, kış mevsiminin zorluğuna rağmen doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Meralar ve çayırlık alanlar, kır melikesi olarak bilinen beyaz çiçeklerle süsleniyor.

Kayak merkezi bölgesindeki Hançerli düzünde açan çiçekler ve kelebeklerin oluşturduğu manzara, Sarıkamış'ın benzersiz güzelliğini ortaya koyuyor. Yerel halk da her mevsimin farklı bir güzelliği olduğunu belirtiyor ve Sarıkamış'ın dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu vurguluyor.

Sarıkamış ziyaretçilerine bembeyaz karlarla kaplı bir turizm cenneti sunarken yaz aylarında da çiçeklerle bezenmiş bir doğa ile karşılaşıyor. Burada batıda görülmeyen farklı bir dünya bulunurken, çiçekleri, ormanı, kuşları ve doğal güzellikleriyle mükemmel bir yer olduğu belirtiliyor.

Ayrıca kelebeklerin ve kuşların süslediği sulak alanlarda leylekler de yiyecek aramak için dolaşıyor, Sarıkamış'ın doğal yaşamını tamamlıyor.