Sağlık Uzmanları Uyarıyor: Kiraz Tüketirken Su İçmeyin

Kirazlar çok sağlıklı bir meyve olmasına rağmen aşırı tüketildiğinde istenmeyen semptomlara neden olabilir. Bu durumu önlemek için basit bir kural var: Her şeyde olduğu gibi, bu meyveyi de fazla abartmamak gerekiyor.

Yayınlanma:
Sağlık Uzmanları Uyarıyor: Kiraz Tüketirken Su İçmeyin

Kirazları karıştırmayın: Mide sorunları riski!

Kirazlar, doğanın gerçek mücevherleri olarak kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum, sodyum, demir, bakır, manganez ve iyot gibi vitamin ve minerallerle doludur. Ayrıca A, E, C ve B vitaminlerini içerir. Antioksidan özelliklere sahip olan beta-karoten ve folatlar sayesinde hücrelerimizi korurlar ve birçok hastalık riskini azaltabilirler. Ancak, dikkat edilmesi gereken bir nokta var.

Kirazı suyla tüketmeyin...

Kiraz, sindirim sistemine faydalı olan lif açısından zengindir. Ancak fazla kiraz tüketip suyla içmek sindirim süreçlerini hızlandırabilir ve sindirim sistemi hassasiyeti olan kişilerde karın ağrısı veya ishal gibi sorunlara neden olabilir. Özellikle pankreatit, bağırsak veya safra kanallarında iltihaplanma olan kişiler dikkatli olmalıdır. Mide ve duodenum ülseri olanlar da kiraz tüketimine özen göstermelidir.

Sağlığınızı düşünerek, kirazları tüketirken hemen su ya da başka sıvılarla içmekten kaçının. En iyisi, kirazları öğün aralarında atıştırmak ve sağlıklı bir şekilde keyfini çıkarmaktır. Olgun, taze meyveleri seçmeyi ve iyice yıkadıktan sonra yemeyi unutmamalısınız.