Saddam Hüseyin'in Saklanma Hikayesi Film Oluyor

Eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in 2003'te iktidarı kaybettikten sonra saklandığı deliğin hikayesi, David Seidler ve Halkawt Mustafa tarafından senaryolaştırılarak filme dönüştürülüyor.

Yayınlanma:
Saddam Hüseyin'in Saklanma Hikayesi Film Oluyor

Eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in, iktidardan düştükten sonra saklanma hikayesi film oluyor. Filmin senaryosunu, "Zoraki Kral" filminin senaristi David Seidler ve "Saddam Hüseyin'i Saklamak" belgeselinin yönetmeni Halkawt Mustafa birlikte yazdı.

Film, 2003 yılında iktidarı kaybettikten sonra sekiz ay boyunca yer altında bir delikte saklanan Saddam Hüseyin ve onu saklayan Iraklı çiftçi Alaa Namık'ın hikayesine odaklanacak. Bağdat'ın Tikrit kasabasında çiftçi Namık tarafından açılan küçük bir delikte saklanan Saddam, 2003'te bu delikten çıkarılmış ve 2006'da idam edilmişti. Bu süreçte Namık, Saddam'ın kuaförü, doktoru ve koruması olarak hizmet vermiş, aralarında bir dostluk gelişmişti.

Filmde, Saddam Hüseyin'i bulma görevini üstlenen CIA ajanının hikayesi yerine, çiftçi Namık'ın bakış açısının merkeze alınması planlanıyor. Yönetmen Halkawt Mustafa, David Seidler ile son üç yılda bu hikayeyi senaryolaştırdıklarını ve alışılagelmiş Hollywood bakış açısından ziyade, Namık'ın perspektifinden anlatmayı tercih ettiklerini belirtti.

Namık'ın hikayesi ilk kez "Saddam Hüseyin'i Saklamak" belgeselinde anlatılmıştı. Bu belgesel, 1 Aralık'ta Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'nde gösterime girecek. Saddam Hüseyin'in saklanma hikayesinin film adaptasyonu, tarihi olayları farklı bir bakış açısıyla ele alarak dikkat çekiyor.