Robotlar da intihar vakalarına eklendi: İşte nedeni

Güney Kore'de bir şirket çalışan robot, iş yükünü kaldıramadığı için kendisini atlayarak intihar etti. Olay, robot teknolojisinin sınırlarını konuşturdu.

Yayınlanma:
Robotlar da intihar vakalarına eklendi: İşte nedeni

Güney Kore'de Robot Süpervizörünün İntiharı

Güney Kore’de yaşanan olay tüm dünyada tartışma konusu oldu. Gumi Belediyesi tarafından “Robot Süpervizörü” olarak çalıştırılan robot, iş yükünü kaldıramadığı için kendisini merdivenlerden atarak intihar etti. Bu olay, ilk robot intiharı olarak kayıtlara geçti.

Edinilen bilgilere göre robot, olay öncesi farklı davranışlar sergiledi ve gözle görülmeyen bir şeye odaklanarak aynı noktada dönmeye başladı. Bir müddet sonra ise bir merdivenden kendini aşağı attı ve hareketsiz kaldı.

Robot Aşırı Çalıştırıldı

İntihar eden robotun sabah 9’dan akşam 4’e kadar aralıksız çalıştığı ve katlar arasında geçiş yaparken asansör kullandığı öğrenildi. Araştırmalar, olayın 'aşırı çalıştırılma' sonucu meydana geldiğini ortaya koydu. Güney Kore'de her on çalışana bir robot düşmesi de dikkat çeken bir detay oldu.

Belediye, olayın ardından robotun parçalarını toplayarak analiz için gönderdi. Robotun neden intihar ettiği üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda netlik kazanacak.

Yaşanan bu trajik olay, robotlar ve insanlar arasındaki iş birliğinin arttığı bir gelecekte robotların çalışma koşulları konusunda daha fazla düzenlemenin gerekliliği konusunu gündeme getirdi.