Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan önemli deprem uyarısı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin belirli bir ilinde 127 yıldır deprem olmamasının tehlikeli bir durum olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan önemli deprem uyarısı

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın Deprem Uyarıları

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin belirli bir ilinde son 127 yılda deprem olmamasının riskli olduğunu vurguladı.

Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın önemli kollarını açıklayarak, fayın en hassas bölgesinin Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca olduğunu belirtti. Ayrıca Balıkesir için de 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın etkin bölgelerini açıkladı. Özellikle Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca hattının dikkat çekici olduğunu belirtti. Ayrıca Balıkesir'in deprem riskine karşı dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ercan'ın Deprem Tehlikesi Hakkındaki Uyarıları

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Balıkesir'de son 127 yılda deprem olmamasına rağmen, bu durumun tehlike arz ettiğini söyledi. Özellikle Edremit koyundaki önceki depremlere dikkat çeken Ercan, bu kırığın yaklaşık 30 yılda bir hareket ettiğini ve önümüzdeki 10 yıl içinde bir depremin gerçekleşmesinin şaşırtıcı olmayacağını belirtti.

Prof. Dr. Ercan'ın Çağrısı

Prof. Dr. Ercan'ın uyarıları, ilgili bölgede yaşayanların ve yerel yönetimlerin deprem hazırlık çalışmalarını artırmaları gerektiğini vurguluyor. Toplumun deprem konusunda bilinçlendirilmesi ve yapısal düzenlemelerin yapılması, olası bir felaket durumunda can ve mal kaybını minimize etmek için önemlidir.