Ölümcül İşkoliklik: İş Bağımlılığı ve Tatminsizlik

İşkoliklik, normal yaşam unsurları ile çatışan aşırı işe bağımlılık olarak bilinir. Yeni araştırmalar, işkoliklerin kendilerini bu durumdan tatmin olmayan, hatta ölüm düşüncesiyle baş başa bırakan bir bağımlılık içinde olduğunu ortaya koyuyor.

Yayınlanma:
Ölümcül İşkoliklik: İş Bağımlılığı ve Tatminsizlik

İşkoliklik, işe aşırı bağımlılık olarak tanımlanıyor ve yeni bir araştırma, bu durumun işkolikleri mutsuz edip ölüm düşünceleriyle karşı karşıya bıraktığını ortaya koyuyor.

Ruh Hali ve İş Performansı

139 tam zamanlı çalışanın yer aldığı bir araştırma, ağır işkoliklerin iş arkadaşlarından daha kötü bir ruh hali içinde olduğunu gösteriyor ve bu durumun iş arkadaşlarını da etkileyebileceğini vurguluyor.

kapak-154241.jpeg

Riskler ve Önlemler

Çalışmada, işkolikliğin kuruluşlar için risk oluşturduğu ve bu durumun önüne geçmek için şirketlerin net sinyaller göndermesi, normal mesai saatleri dışında çalışmanın norm olmaması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, aşırı iş yatırımını caydırmak adına bağlantı kesme politikaları ve özel eğitim faaliyetlerinin önemi vurgulanıyor.

Bilim insanları, işkolikliğin tedavi edilmediği takdirde ölümcül sonuçlara yol açabileceği konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor. Journal of Occupational Health Psychology dergisinde yayımlanan bu çalışma, işkoliklikle ilgili dikkat çekici risklere işaret ediyor.