Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: Yurt genelinde ıslak günler bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini açıkladı. Detaylar için haberimizi takip edebilirsiniz.

Yayınlanma:
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: Yurt genelinde ıslak günler bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde planlanan sağanak yağışlara ilişkin güncel tahminlerini paylaştı

Meteorolojik rapora göre, ülkemizde genellikle parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu (Mardin hariç) ve Sakarya çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar öngörülüyor. Yağışların Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yoğun olabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı söz konusu.

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik beklenmemekte olup genelde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Sabah saatlerinden sonra Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yoğun yağışlar beklenmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve şiddetli yağış anında rüzgar gibi tehlikelere karşı dikkatli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara’nın güneybatısında öngörülen kuvvetli rüzgar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.