MASTERCHEF İÇLİ KÖFTE TARİFİ | İçli Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri ve İpuçları Nelerdir?

MasterChef'te bu akşam ekranlara gelen düellolar büyük ilgi gördü. MasterChef 2024'ün ana kadrosunu belirlemek için ilk düellolar başladı. Yarışmacılardan, geleneksel mutfağımızın lezzetlerinden biri olan içli köfte yapmaları istendi. İzleyiciler ise "içli köfte nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte nefis içli köfte tarifi ve yapım detayları…

Yayınlanma:
MASTERCHEF İÇLİ KÖFTE TARİFİ | İçli Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri ve İpuçları Nelerdir?

İçli köfte tarifi… MasterChef 2024 düellolar başladı. Her bölümü başka tariflerle ekrana gelen yarışmada yöresel lezzetlere sıklıkla yer veriliyor. Bu akşam ise iştah kabartan içli köfte yarışmacılardan istendi. İçli köfte nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Malzemeler:

-Yarım kilo kıyma

-5 bardak ince bulgur

-1 adet soğan

-2 kaşık pul biber

-Tuz

-Karabiber

İç harcı için;

-1 kilo kıyma

-1 bardak ceviz

-4 adet soğan

-Antep fıstığı

-Pul biber

-Tuz

668c54ccc5232d302f46e953.webp

İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Birinci adım: İç harcı hazırlayarak başlayın. Kıymayı tavaya alın. İnce ince kıydığınız soğanları ekleyip kavurun. İnce kıydığını ceviz ve Antep fıstıklarıyla birlikte pul biber ve tuzunu da ekleyip kavurmaya devam edin. Altını kapatıp kenara alın.

İkinci adım: Bir kaba diğer malzemeleri alıp yoğurmaya başlayın. Su ekleyerek yumuşayana kadar yoğurun. İstediğiniz kıvama gelince yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarladıktan sonra içini oyun. İç harçtan koyup kapatın.

Üçüncü adım: Hazırlanan köfteleri kızgın yağda kızartıp sıcak sıcak servis edin.