MasterChef All Star'da Şekerpare Heyecanı! İşte Şeflerin Şekerpare Tarifi

MasterChef All Star'da, günün menüsü olan şekerpare, izleyicileri tarif arayışına sokuyor. Şeflerin önerileriyle asla dağılmayan, kusursuz şekerpare tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Şefler, hamur kıvamı ve şekerin ayarı gibi detaylara dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
MasterChef All Star'da Şekerpare Heyecanı! İşte Şeflerin Şekerpare Tarifi

Somer Şef'e Göre Şekerpare Kriterleri

Şekerparenin en önemli özelliği kıyır kıyır olması ve ağızda dağılmasıdır.

Şekerparenin şerbetinin erimesi önemli.

sekerpare-tarifi-yemekcom.webp

Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Şekerparenin Püf Noktaları

Şekerpare hamurunun kıvamı ve hamuru nasıl yoğurduğunuz önemli. Şeker ayarı yeterli ve kıvamında değilse şekerpare güzel olmaz.

Şekerpare için fırın ısısı çok önemli. Öncesinde ısıtılması gerekir.

Şerbet dengesi çok önemli.

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 yemek kaşığı irmik

1 adet yumurta

125 gram oda ısısında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

1,5-2 su bardağına yakın un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için fıstık veya fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

ŞEKERPARE TARİFİ

1. Şekerpare tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şekerparenin püf noktası şerbetin soğuk tatlının sıcak olmasıdır. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.

2. Sıra şekerparenin hamuruna geldi. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin.

3. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz.

4. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa Hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Çay yanına şekerpare tarifi hazır. Afiyet olsun...