Kışın en çok tercih edilen o çorbası, her derde deva olmaya devam ediyor... Porsiyonu 75 TL

Kış aylarının yaklaşmasıyla bulaşıcı hastalıklar ve soğuk algınlığı telaşı başladı. Ülkemizde çok sevilen ve şifa çorbası diye tabir edilen kelle paça, bu sene de hastaların kurtarıcısı olarak ilgi odağı olmaya başladı.

Yayınlanma:
Kışın en çok tercih edilen o çorbası, her derde deva olmaya devam ediyor... Porsiyonu 75 TL

Soğuk havaların kendini göstermesiyle beraber yavaş yavaş hastalıklar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu doğrultuda insanlar ise sağlıklarını koruyacak doğal besinlere yöneldi. Bu çorba ise yıllardır ülkemizde çok sevilen adeta gelenekselleşmiş bir çorba. Kelle paça çorbası…

Hem hastalıklara iyi gelen hem vücudu kuvvetlendiren hem de adeta bir şifa deposu olan kelle paçaya ilgi artmaya başladı. Kışın en çok tercih edilen çorbalardan biri olan kelle paçanın ustaları bilgiler aktardı.

kelle-paca-corbasi-yeni.jpg

“Kışın yaklaşmasıyla ilgi arttı."

Kelle paça ustası Mustafa Hattat, havaların soğumasıyla beraber kelleye ve paçaya ilginin çoğaldığını söyleyerek, “Kellemiz kara kazanlarımızın içerisinde 12-13 saatte pişiyor. Odunlarımız köz haline gelince kazanımızı fırına veriyoruz. Sabaha kadar orada kendi kendine pişiyor. Her işin bir zorluğu var. Tabi ki bu işin de bir zorluğu var. Kışın yaklaşmasıyla ilgi arttı. Biz de bu ilgiden memnunuz. Kelle paça bağışıklığı artırdığı için gribe ve nezleye çok iyi geliyor. Çok şifalı bir yiyeceğimiz. Çorbada sarımsak iyi geliyor. Kellenin yanında zaten soğan veriyoruz. Kelleyi ortadan ikiye kırıyoruz. İsteyene yarım porsiyon, isteyene de tam porsiyon şekilde servis ediyoruz” dedi.

yeni-proje-1-001.webp

Porsiyonu 75 tl

Kemik suyundan yapılan paça suyunun içinde herhangi bir katkı maddesi olmadığını belirten Hattat, “Çorbamıza sadece tat versin diye ufak şekilde tuz ve toz biber atıyoruz. Başka kesinlikle bir şey kullanmıyoruz. Orijinal kemik suyundan oluşuyor. Yani kemiğin içerisindeki ilikten oluşuyor. Zaten çorbamız gribin ve nezlenin doğal ilacıdır. Bunu çoğu doktor ve profesör de söylüyor. Yani bayağı sağlıklı, yararlı bir içecek. Kellenin yarım porsiyonu 85, tüm porsiyonu 170 TL. Çorbamızın porsiyonu da 75 TL” diye konuştu.