Kediye yapılan estetik operasyon tartışmaları beraberinde getirdi

Sivas'ta bir kediye burun estetiği operasyonu uygulandı çünkü burnu dar olduğu için solunum sorunu yaşıyordu.

Yayınlanma:
Kediye yapılan estetik operasyon tartışmaları beraberinde getirdi

Sivas'ta yaşayan Ataberk Dursun'un 1,5 yaşındaki kedisi Yulaf, solunum sıkıntısı çekiyordu

Veteriner Hekim İbrahim Özmen, Yulaf'ın rahat nefes alabilmesi için estetik bir operasyon gerektiğine karar verdi. Yapılan incelemeler sonucunda kedinin burun kanatları genişletilerek solunum kolaylaştırıldı. Bu müdahalenin, kalp, nabız ve dolaşım problemlerini önleneceği belirtildi.

Veteriner Hekim İbrahim Özmen, veteriner tıbbında da estetik uygulamaların yapılabildiğine ancak amaçların farklı olduğuna dikkat çekti. İnsanlarda estetik operasyonların genellikle kozmetik amaçlarla yapıldığını vurgularken, veteriner hekimlikte ise tıbbi sebeplerle gerçekleştirildiğini belirtti.

Veteriner Hekim Özmen, Yulaf'ın solunum sıkıntısının dar burun yapısından kaynaklandığını ifade ederek, operasyon sonrası kedinin durumunun iyi olduğunu ancak hafif bir ödem yaşandığını söyledi. Eğer operasyon yapılmamış olsaydı, Yulaf'ın kalp, nabız ve dolaşım problemleri ile karşılaşabileceğini, ayrıca akciğer enfeksiyonlarına yakalanma riskinin artacağını ve çabuk yorulacağını belirtti. Özmen, Yulaf'ın hayat kalitesinin artacağını umut ettiğini dile getirdi.