Kavgada Tehdit İçeren Sözler Sarf Edenler Hakkında İşlem Yapılacak

Bir kişi, gazeteciye yazdığı bir atasözü nedeniyle 'tehdit' suçundan yargılanarak hapse mahkum edildi. Kavgada karşınızdakine atasözü kullanırken dikkatli olunmalı!

Yayınlanma:
Kavgada Tehdit İçeren Sözler Sarf Edenler Hakkında İşlem Yapılacak

Gazeteci, Sosyal Medya Yorumu Nedeniyle Tehdit Suçundan Yargılandı

İstanbul'da yaşayan gazeteci İ.H.H., sosyal medya paylaşımına 'Zamansız öten horozu keserler' atasözünü kullanarak, yorum yazan M.Y. hakkında avukatı aracılığıyla şikayette bulundu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda M.Y. hakkında 'tehdit' suçundan dava açıldı.

İstanbul Anadolu 45’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan sanık M.Y., Suç konusu paylaşımı ben yaptım; ama İ.H.H’yi kastederek yazmadım dedi. Mahkeme heyeti, yargılama sonucunda sanığın sosyal medya üzerinden yaptığı yorum ile İ.H.H.’ye yönelik tehditte bulunduğu ve suçun sabit görüldüğüne hükmetti. Sanığa, 'tehdit' suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu belirtilen sanık M.Y., ayrıca 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulacak. Belirlenen süre içerisinde kasıtlı bir suç işlemediği takdirde cezanın açıklanmayacağı kararı verildi.