Kan şekeri düşenler bu habere! İşte kan şekerine iyi gelen, her derde deva 10 besin...

Kanda bulunan glukozu ifade eden kan şekeri, düştüğü zaman veya çıktığı zaman kişilere sağlık problemleri yaşatmaktadır. Peki kan şekerini dengede tutmak için hangi besinleri yemeliyiz?

Yayınlanma:
Kan şekeri düşenler bu habere! İşte kan şekerine iyi gelen, her derde deva 10 besin...

Kişilerin kan şekerini dengede tutmak için spor ve egzersiz yapmaları, düzenli uyku ve spor yapmak oldukça önemlidir. Bunun yanında kan şekerini dengede tutan bazı besinler, insanları bir çok hastalıktan uzak tutmaktadır. İşte o besinler...

yulaf.webp

1- Yulaf

Lif açısından yüksek olan yulafın içinde beta-glukan bulunur. Midede jelimsi bir yapıya bürünür ve kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlar.

bamya.webp

2- BAMYA

Bamyanın içinde lif, antioksidan ve flavonoidler yer alır. Flavonoidler kan şekerini düzenleyen en önemli bileşiklerden birisidir. İnsülin direncini kırar ve kan şekerinin aniden yükselmesini engeller.

zerdecal.webp

3- ZERDEÇAL

Zerdeçalın içerisinde bulunan kurkumin sarı rengini veren bileşiktir. Kurkumin aynı zamanda insülin duyarlılığın artırır ve kan şekerinin ani yükselmesini engeller.

yogurt.webp

4- YOĞURT

Yoğurdun içerisinde yer alan protein, kalsiyum ve probiyotikler insülin direncini dengeler.

iii.jpeg

5- TARÇIN

Tarçının içerisinde lif, antioksidan ve polifenoller yer alır. Polifenoller kan şekerini düzenleyen en önemli maddedir. İnsülin artırmaya ve kan şekerinin ani yükselmesini önlemeye yardımcı olur.

keten.jpeg

6- KETEN TOHUMU

Keten tohumunun içinde lif, omega-3 yağı ve lignanlar yer alır. Lif kan şekerini dengelerken, omega-3 yağı insülin direnci duyarlılığına karşı yardımcı olur. Lignanlar ise bitki bazlı fitoöstrojenlerdir, hem insülin direncini azaltır hem de kan şekerini dengeler.

yaban.webp

7- YABAN MERSİNİ

Yaban mersini içerisinde bol miktarda lif, antioksidan ve antosiyaninler yer alır. Antosiyaninler yaban mersininin rengini veren sorumlu bileşiklerdir ve insülin direncini azaltmaya yardımcı olurlar. Antioksidanlar ise kan şekerini düzenler ve serbest radikalleri nötralize ederler.

cc-003.jpeg

8- BROKOLİ

Brokoli içerisinde lif, magnezyum ve antioksidan yer alır. Lif kan şekerinin daha yavaş yükselmesine yardımcı olurken, antioksidanlar kan şekerini düzenleyen hücrelere zarar veren serbest radikalleri nötralize eder.

istock-520490716.jpeg

9- DENİZ ÜRÜNLERİ

Deniz ürünlerinin içerisinde bulunan omega-3 yağ asitleri, magnezyum ve selenyum yer alır. İçerisinde bulunan protein kan şekerinin daha yavaş yükselmesine yardımcı olur. Omega-3 yağ asitleri ise insülin duyarlılığını arıtmaya yardımcı olur.

o.jpeg

10- KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kabak çekirdeğinin içerisinde lif, magnezyum ve antioksidanlar yer alır. Lif kan şekerinin daha az yükselmesine yardımcı olur. Bir avuç kabak çekirdeği yaklaşık 2 gram lif içerir. Bu da günlük lif ihtiyacının yüzde 8'ini karşılar. Magnezyum yine insülin hormonunun işlevini desteklemeye yardımcı olur.