Kahvaltıların Vazgeçilmezi Pratik Kuymak Tarifi

Kuymak, Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, kahvaltılar için ideal bir seçenektir. İştah açıcı görüntüsü ve lezzetiyle bilinen bu yemeği hazırlamak için birkaç önemli püf noktası bulunmaktadır. İşte kuymak tarifi ve hazırlanışı ile ilgili bilgiler...

Yayınlanma:
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Pratik Kuymak Tarifi

Hafta sonu kahvaltılarında sıcak ürünler seviliyor. Bunlardan biri de kuymak. Görüntüsüyle iştah kabartan bir kuymak tarifi hazırladık. İşte kahvaltıda ekmek bandırabileceğiniz nefis kuymak tarifi ve malzemeleri...

KUYMAĞIN PÜF NOKTALARI

Tereyağının doğal ve lezzetli olması önemli. Ayrıca bol koymak da önemli.

Bakır tava ile hazırlanacaksa kısık ateşte pişirilmelidir.

Mısır unu, rengi dönünceye kadar kavrulur.

Su yerine süt de kullanılabilir. Ayrıca su ve süt yarı yarıya da kullanılabilir.

Karadeniz kaşarı yoksa eriyebilen türde tel peynir veya kaşar peynir de kullanılabilir. (Söz konusu peynirlerin tuz oranına da dikkat edilmesi gerekiyor.

1200x627-mihlama-nasil-yapilir-iste-mihlama-kuymak-tarifi-1634027608684.jpeg

KUYMAK İÇİN MALZEMELER

2,5 yemek kaşığı mısır unu.

2 yemek kaşığı tereyağı.

1 su bardağı su.

1 su bardağı küp şeklinde doğranmış Karadeniz kaşarı

KUYMAK TARİFİ

Öncelikle tereyağı eritilir. Ardından çok kızarmadan mısır unu eklenir.

Sonra kavurmaya başlanır. Sürekli olarak karıştırılır.

Un kavrulduktan sonra 1 su bardağı su eklenir ve koyu kıvam alana kadar karıştırılır.

Devamında kaşar eklenir ve kaşar eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir.

Sonra kuymak sıcak olarak servis edilir ve afiyetle tüketilir.