İstanbul, Ankara, İzmir'de etkisini yitiriyor! Meteoroloji'den beklenmeyen uyarı

Kış mevsiminin ardından beklenen bahar sonunda geldi! Güneşli günler içimizi ısıtmaya başladı bile! Ancak dikkat edilmesi gereken bir durum var! Toz taşınımına hazırlıklı olun! Ayrıntılar haberimizde...

Yayınlanma:
İstanbul, Ankara, İzmir'de etkisini yitiriyor! Meteoroloji'den beklenmeyen uyarı

Nisan ayının gelişiyle birlikte Türkiye genelinde hava durumu yavaş yavaş baharın müjdesini veriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 3 Nisan Çarşamba günü için hava durumu raporu açıklandı.

İstanbul'da yarın hava parçalı bulutlu ve güneşli olacak. Sıcaklık 21 dereceye kadar yükselecek, böylece İstanbullular, ılıman bir havanın keyfini çıkarabilecekler.

İzmir ise neredeyse yaz mevsimine geçiş yapmış gibi. Yarın güneşli bir gün bekleniyor ve sıcaklık 26 dereceye kadar yükselecek. İzmirliler, baharın tadını doyasıya çıkaracakları bir gün geçirecekler gibi görünüyor.

nisan ayı hava durumu

Ankara'da da güneşli bir hava hakim olacak. Az bulutlu geçecek günün ardından sıcaklık 14 ile 23 derece arasında değişecek. Başkentte yaşayanlar, hoş bir bahar gününün tadını çıkarabilecekler.

Ancak Meteoroloji'den gelen uyarılar da dikkate alınmalı. Yarın Karadeniz'in ve Doğu Anadolu'nun bir kısmı için çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riskine dikkat çekiliyor. Ayrıca, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İzmir taraflarında toz taşınımı uyarısı yapılmış durumda.

Türkiye genelinde hava durumu, baharın gelişiyle birlikte olumlu bir tablo çiziyor. Ancak vatandaşların güneşin keyfini çıkarırken, meteorolojik uyarılara da dikkat etmeleri önem taşıyor.