İnternetçi Abi’nin Sosyal Medyadaki Vale Paylaşımı Gündem Oldu!

Sosyal medyada 'internetçi abi' adıyla tanınan ve kurucusu İYİ Parti'den geçtiğimiz aylarda istifa eden Taylan Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla gündem oldu.

Yayınlanma:
İnternetçi Abi’nin Sosyal Medyadaki Vale Paylaşımı Gündem Oldu!

2024 yılında asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesi ve ardından gelen yüksek zamlar vatandaşları oldukça zor durumda bıraktı. Bu ekonomik zorluklar, her alanda hissedilirken, bir öğün yemeğin bile asgari ücrete yaklaşabildiği bir ortamda, sosyal medyada 'internetçi abi' olarak tanınan Taylan Yıldız, bir vale şirketinin yüksek fiyatlarına dikkat çekti. Yıldız, sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafta 12-24 saatlik vale hizmetinin 2 bin 400 lira olduğunu belirten bir fiyat listesini paylaşarak, "Bir tarafta valeye 2400 TL verenler, bir tarafta biz" şeklinde bir tepki gösterdi.

vale.webp

İyi Parti'den Ayrılışının Nedenleri

Taylan Yıldız, 14 Mayıs tarihinde gerçekleşen genel seçimler sonrasında İyi Parti'den ayrılma kararı aldı. Bu ayrılığın sebeplerini açıklayan Yıldız, "Kurucusu olduğum İyi Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Bir hafta geçti" diyerek sosyal medya üzerinden bir video paylaştı. Yıldız, ayrılığının kişisel sebeplerden değil, sistemsel nedenlerden kaynaklandığını belirtti. "Benim kişilerle hiçbir zaman meselem olmadı. Benim başka bir meselem var: Ankara’nın gençleri duymaması meselesi… Bu meseleyi çözmek için, yeni bir gelecek için birlikte olmaya, çabalamaya, mücadele etmeye devam edelim. Ve umudu elden bırakmayalım, daha yeni başlıyoruz!" şeklinde açıklamalar yaparak geleceğe yönelik umutlu bir mesaj verdi. Yıldız'ın bu kararı ve açıklamaları, hem sosyal medyada hem de siyasi arenada dikkat çeken bir gelişme oldu.