Gökyüzündeki Görüntü: Göktaşı Adayı veya Uzay Çöpü Tartışması

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde dün gece görülen gizemli ışık hüzmesi, merak konusu oldu. Işık hüzmesinin kaynağı hakkında farklı teoriler ortaya atıldı.

Yayınlanma:
Gökyüzündeki Görüntü: Göktaşı Adayı veya Uzay Çöpü Tartışması

Uzmanlar, İstanbul'a Düşen Işıklı Hüzmeyi İnceliyor

Uzmanlar, ışık hüzmelerinin meteor, uydu enkazı veya uzay çöpü olabileceğini düşünüyor. Görgü tanıklarına göre ışık hüzmelerinin yeşil renkte olduğu ve kuzeyden güneye doğru ilerlediği belirtiliyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden geçen bu garip olay da kameralar tarafından kaydedildi.

Uzman Astronom Ersin Kaygısız, ışık hüzmelerinin meteor olamayacağını iddia ediyor. Kaygısız, çok parçalı olmaları, yavaş ilerlemeleri ve yaydıkları ışığın rengi nedeniyle bunun meteor olamayacağını dile getiriyor. Ona göre, ışık hüzmeleri muhtemelen uydu enkazı veya uzay çöpü.

Türkiye Uzay Ajansı ise bu hüzmelerin meteor olduğunu kanıtlamak için açıklama yaptı. Ajans, ışık hüzmelerinin atmosfere giriş açısının ve hızının meteor olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Uzmanlar, hüzmelerin kaynağını doğrulamak için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Hüzmelerin herhangi bir yere çarptığı veya çarparsa ne tür zararlara yol açabileceği ise hala belirsiz.

Kaynak: AA