Gece dökülen karışım klozetleri sabaha kadar tertemiz yapıyor

Klozetlerin düzenli olarak temizlenmesi önemlidir, ancak her evde bu işlemi her gün yapmak mümkün olmayabilir. Bu nedenle, klozetlerin düzenli bakımının ihmal edilmesi hoş olmayan kokular ve plak oluşumuna neden olabilir.

Yayınlanma:
Gece dökülen karışım klozetleri sabaha kadar tertemiz yapıyor

Klozet Temizliği İçin Kolay Yöntemler

Ancak deneyimli ev hanımları bazı pratik çözümlere başvuruyorlar. Örneğin, gece boyunca tuvalete dökülen belirli bir karışımın etkili olduğuna inanıyorlar. İçindeki bileşenler süre boyunca çalışacak ve sabahları tuvaleti temizlemeniz kolaylaşacaktır. Çeşitli seçenekler mevcuttur ve her birinin farklı etkileri olduğundan ara ara değiştirmekte fayda var.

Klozet temizliği için bazı püf noktaları:

Genellikle kabartma tozu, tuz ve çamaşır deterjanı karışımının etkili olduğu biliniyor. Sadece birkaç kaşık yeterli olacaktır. Bu yöntemi sirke kompresleriyle birleştirebilirsiniz. Bu kompresler, sorunlu bölgelere uygulanır ve düzenli kullanıldığında klozetinizi kolayca temizlemenize yardımcı olur.

Boru temizleyiciler veya akvaryum suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Kir ve kireçle mücadele eden aktif maddeler içerenleri tercih edin. Gece yatmadan önce tuvalet deposuna bir tablet koyarak çözünmesine zaman tanıyın. Bu tabletler hem kirin çözülmesine hem de hoş olmayan kokuların giderilmesine yardımcı olur. Ertesi sabah suyu akıtarak kalan artıkları temizleyebilirsiniz.

Bir diğer seçenek ise kabartma tozu ve sitrik asit karışımıdır. 1/3 bardak kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı sitrik asiti tuvalete dökün ve 15-30 dakika bekleyin. Ardından durulayabilirsiniz. Başka bir seçenek ise 1/3 bardak kabartma tozu ve bir bardak sirkeyi karıştırıp tuvalete dökmektir. Yaklaşık yarım saat sonra fırçalayarak temizleyebilirsiniz.