Fransa'da Kongo destek gösterisinde saldırı gerçekleşti

Fransa'nın Mulhouse şehrinde meydana gelen bir gösteride bıçaklı saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 polis ağır yaralandı. Cumhurbaşkanı Macron, saldırının terör saldırısı olduğunu vurguladı.

Yayınlanma:
Fransa'da Kongo destek gösterisinde saldırı gerçekleşti

FRANSA’DA SİLAHLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Fransa'nın doğusundaki Mulhouse kentinde düzenlenen Kongo'ya destek gösterisi sırasında gerçekleşen bıçaklı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. İki polis memuru ağır yaralandı. Savcı Nicolas Heitz, terör önleme izleme listesinde bulunan 37 yaşındaki şüphelinin saldırıyı gerçekleştirdiğini ve üç polisin de hafif yaralar aldığını belirtti.

POLİSLERİN DURUMU KRİTİK

Heitz, ağır yaralı polislerden birinin şah damarından, diğerinin göğüs kafesinden yaralandığını kaydetti. Saldırı sonrasında polis, güvenlik önlemlerini artırdı.

CUMHURBAŞKANI’NDAN ‘TERÖR SALDIRISI’ AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıyı şüphesiz bir terör saldırısı olarak nitelendirdi. Fransa'nın ulusal terörle mücadele savcıları birimi (PNAT), soruşturmayı üstlendiklerini duyurdu.