Fatura ödeme muafiyeti belirli kişilere tanındı, bir yıl süreyle geçerli olacak

31.05.2023 tarihine kadar faturalar ücretsiz olarak sunuldu. Sonlandırılan doğalgaz desteği yeniden gündemde. Detaylar haberimizde...

Yayınlanma:
Fatura ödeme muafiyeti belirli kişilere tanındı, bir yıl süreyle geçerli olacak

Ücretsiz Doğalgaz Desteği Yine Gündemde: Yeni Yasa Tasarısı İle İlgili Detaylar

31.05.2023 tarihine kadar faturalar ücretsiz olarak herkese sunuldu. Geçtiğimiz ay sonlandırılan doğalgaz desteği TBMM gündemine yeniden geldi. İşte detaylar haberin devamında...

Doğalgaz faturasında sağlanan destek, 31.05.2024 tarihine kadar devam etti. Ancak geçtiğimiz ay desteğin sonlandığı biliniyordu. Yeni gelişmeye göre, TBMM, bu desteğin tekrar tüm hanelere sağlanması için harekete geçti.

TBMM'den gelen yeni yasa tasarısı müjde niteliğinde. 1 Mayıs 2025 tarihine kadar herkese ücretsiz doğalgaz sağlanacak ve ücretsiz ödemeler devam edecek. Türkiye, Filyos Bölgesi'ne ilk doğalgaz müjdesini alarak Karadeniz'den başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yürütülen çalışmalar doğrultusunda 25 m3 doğalgazın bir yıl boyunca evlere ücretsiz dağıtılacağını milyonlarca kişiye duyurarak sevindirdi.

Tüm hane vatandaşlarını mutlu eden bu kararın devamlılığı için bir kanun teklifi sunuldu. Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, yeni yasa tasarısını sundu. Tasarı kapsamında Türkiye'deki 25 m3 doğalgaz faturası devlet tarafından 1 Mayıs 2025 tarihine kadar karşılanacak. Tasarı onaylandıktan sonra ücretsiz doğalgaz kullanımı devam edecek ve bu kullanım bir yıl sürecek. Tasarı TBMM onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek. Tüm hane vatandaşlarına hayırlı olmasını dileriz.

Madde 1: 18 Nisan 2001 tarihli ve 4646 sayılı doğal gaz piyasası kanununa aşağıdaki geçici hüküm eklenmiştir. GEÇİCİ MADDE 8- 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren (bu tarih dahil) 25 Sm3’e kadar doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri ve bu madde kapsamındaki bedeller konut abonesi faturasına ibadethane ve cemevi faturasına yansıtılacaktır.

1 Mayıs 2025’e kadar sistem kullanım ücretlerine ilişkin diğer tutarlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi tarafından garanti edilmektedir. Madde 2- Bu kanun yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer. Madde 3- Bu kanun hükümlerini cumhurbaşkanı yürütür.