Ev Yapımı Sarımsaklı Ekmek Tadında Üstün Lezzet Deneyimi

Bu mükemmel ekmeğin sırrı, eşsiz aroma ve tadıyla damağı büyüleyen malzemelerin sıra dışı kombinasyonunda yatıyor.

Yayınlanma:
Ev Yapımı Sarımsaklı Ekmek Tadında Üstün Lezzet Deneyimi

Sarımsaklı ekmek için gerekli malzemeler:

375 gram un

1 kuru maya

1 çay kaşığı şeker

30 gram tereyağı

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

120 ml süt

60 ml su

bir baş sarımsak

150 gr tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir tutam biber ve tuz

Sarımsakları folyoya koyun ve 180 derecede yarım saat pişirin. Bir çay kaşığı şekeri ılık süt ve suda eritin, mayayı ekleyin ve kabarmasını bekleyin. Kuru malzemeleri karıştırın, mayayı, eritilmiş tereyağını ve yumurtayı ekleyin, hamuru yoğurun. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Yumuşatılmış tereyağına ezilmiş sarımsağı ekleyin ve ardından her şeyi iyice karıştırın. Hamuru açın, üzerine tereyağı sürün ve 200 derecede yaklaşık yarım saat kadar pişirin.