Eşini Mutlu Etmek İçin Üretim Yapan Girişimci, Artan Siparişlere Yetişmekte Zorlanıyor

Antalya'da papaya yetiştiren çiftçi, uzun süren denemeler sonucunda en çok talep gören cinsi üretmeyi başardı. Şimdi ise ürettikleri ürünleri iç pazarın yanı sıra 3 farklı ülkeye de ihraç ediyor.

Yayınlanma:
Eşini Mutlu Etmek İçin Üretim Yapan Girişimci, Artan Siparişlere Yetişmekte Zorlanıyor

Aksu İlçesinde Emekli Çift Papaya Üretimine Başladı

Aksu ilçesinde yaşayan emekli Mustafa Uysal, Taylandlı eşi Thipphawan'ın papaya sevgisini fark ederek, Kovid-19 salgını döneminde hobilerini ticarete dönüştürdü. 230 metrekarelik alanda başladıkları papaya üretimini genişleterek, Türkiye'nin farklı illerindeki Uzak Doğu yerleşiklerinden yoğun talep almaya başladılar.

Mustafa Uysal, 10 ağaçla başladığı papaya yetiştiriciliğini 185 ağaçla devam ettiriyor. Tayland'dan getirdiği Kakdam (Sri Siam) cinsi papaya tohumlarıyla uzun denemeler sonucu başarılı olan Uysal çifti, yıllık 50-60 kilogram ürün elde ediyor.

Uysal, papaya üretimini ticari boyuta taşıdıklarını belirterek, özellikle Türkiye'de yaşayan Tayland ve Endonezyalılar tarafından tercih edilen papayayı ürettiklerini söyledi. Gürcistan, Irak ve Bulgaristan'a da ihracat yaptıklarını ifade eden Uysal, papayanın yılın 12 ayı meyve verdiğini ve getirisinin oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

Thipphawan Uysal da papayayı sevdiğini ve Tayland'da salatasının çok tüketildiğini belirterek, kahvaltı için reçelini de yaparak müşterilere sunduklarını aktardı.