Dev Mağazalar Vitrinlerini Kara Tahtalarla Kapatıyor: Sebep Şaşırttı

Fransa'da erken genel seçimlerin devam ettiği sırada, dünyanın en büyük mağazalarının yağmalanma endişesi arttı. Paris sokaklarındaki mağazalar, yağmalanma riskine karşı vitrinlerini tahta plakalarla kapatmaya başladı.

Yayınlanma:
Dev Mağazalar Vitrinlerini Kara Tahtalarla Kapatıyor: Sebep Şaşırttı

Fransa'da Güvenlik Önlemleri Artırıldı Önlem Alındı

Fransa'da erken genel seçimleri ikinci turu öncesinde Paris sokaklarında güvenlik önlemleri artırılmaya başlandı. Yaklaşık 50 milyon Fransız seçmen, 5 yıl boyunca Ulusal Meclis'te temsil edecek milletvekillerini seçmek için sandık başına gidiyor.

Özellikle aşırı sağ partilerin yükselişinin dikkat çektiği Fransa'da ikinci tur heyecanı sürerken, alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. İkinci tur seçimlerinin ardından olumsuzlukları engellemek ve mağaza yağmalamalarını önlemek amacıyla mağazaların vitrinleri kara tahta plakalarla kapatıldı. Bu uygulama sayesinde, seçim sonrası olası zararların önüne geçilmeyi hedefleniyor.

Oy verme işlemi Fransa'nın ana kara topraklarında yerel saatle 08.00'de başlayacak ve 18.00'de sona erecek. Büyük kentlerde, oy verme işlemi saat 20.00'ye kadar devam edecek.

Fransa'daki seçimlerin ilk turunda Ulusal Mecliste görev yapacak 577 milletvekilinden 76'sı belirlenmişti. İlk turda sol ittifak 32 ve Macron ittifakı ise 2 milletvekili çıkarabildi. Kalan 501 milletvekili ise ikinci tur oylamasıyla seçilecek.