Cüneyt Arkın'ın Kendi El Yazısıyla Yazdığı Vasiyetname Ortaya Çıktı: Miras, Çocukları Arasında Anlaşmazlığa Neden Oldu

Türk sinemasının efsane oyuncusu Cüneyt Arkın'ın 28 Haziran 2022 tarihinde vefatı sonrasında malvarlığıyla ilgili başlayan miras kavgası devam ediyor. Arkın'ın vefatından sonra ortaya çıkan el yazısıyla kaleme alınmış vasiyeti, evlatları arasında anlaşmazlık yaratmıştı. Geçtiğimiz yıl açılan davada Filiz Cüretlibatur'un vasiyete itiraz etmesiyle tartışmaların yaşandığı gündeme gelmişti.

Yayınlanma:
Cüneyt Arkın'ın Kendi El Yazısıyla Yazdığı Vasiyetname Ortaya Çıktı: Miras, Çocukları Arasında Anlaşmazlığa Neden Oldu

Cüneyt Arkın'ın Vasiyeti ve Miras Tartışması

2022 yılında Haziran ayında hayatını kaybeden Cüneyt Arkın'ın vasiyeti uzun süre gündem olmuştu. Vasiyetnamede yer alan miras tartışmalarıyla ilgili olarak Arkın'ın kızı Filiz Cüreklibatır, üvey annesi Betül Cüreklibatır ve kardeşleri Murat ve Kaan Polat Cüreklibatır'a dava açmıştı.

Cüneyt Arkın'ın 14 Nisan 2009 tarihinde kaleme aldığı el yazısıyla hazırlanan vasiyetname, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açıklandı. Vasiyetnamede Beşiktaş Levent'teki gayrimenkulün eşi Betül Cüreklibatur ile oğulları Murat ve Kaan Polat Cüreklibatur arasında paylaştırıldığı belirtildi. Arkın'ın kızı Filiz Cüreklibatur ise vasiyetnameye itiraz etmişti.

Cüneyt Arkın'ın Güler Mocan'dan olan kızı Filiz Canlı, babası ile uzun yıllar görüşmemiş ve gözlerden uzak büyümüştü. Ancak miras tartışmalarıyla birlikte adı tekrar gündeme gelmişti.

Dava sürecinde tanık olarak dinlenen oyuncu Nuri Alço, Cüneyt Arkın'ın geçimini sağlamak için eşi Betül Cüreklibatır'ın yardımlarına ihtiyaç duyduğunu ve miras konusunda detaylar verdi.