Çiçeklere Tarçın Serpilmesinin Etkileri Araştırıldı

Bahçenizde zararlılara karşı etkili bir mücadele yöntemi olarak tarçın kullanıyorsunuz. Tarçın, tarçın ağacının kabuğundan elde edilen ve özel kokusuyla bitki zararlılarını uzak tutan popüler bir baharat. Hem çubuk halinde hem de toz halinde satın alınabilen tarçın, bahçenizin korunmasına yardımcı oluyor.

Yayınlanma:
Çiçeklere Tarçın Serpilmesinin Etkileri Araştırıldı

Baharatın Bahçe için Faydaları ve Kullanımı

Baharat, bitkileri hastalıklardan koruyan ve zararlıları ve böcekleri uzaklaştıran antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Pahalı kimyasallar satın almak yerine, bahçenize tarçın serpmeniz karınca istilasından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Karıncalar bahçenize zarar verirken aynı zamanda faydalı olabilirler. Meyveleri ve tohumları yerler, genç sürgünleri kemirirler ve tomurukların üzerine otururlar. Ancak onları tarçın kokusuyla caydırabilirsiniz. Tarçını karıncaların göründüğü yerlere serpin ve hızla yok olacaklar.

Tarçının bahçede başka faydaları da vardır. Salyangozlar, diğer bir yaygın zararlı türdür. Tarçın kokusu onları da uzak tutar. Korumak istediğiniz bölgelere tarçın serpin ve salyangozlar uzak duracaktır, çünkü tarçın kokusu onları rahatsız eder.