Çeşitli Kurumlar TYP Personel Alımı İçin Hazırlanıyor

İŞKUR aracılığıyla Bakanlıklara TYP personeli başvuruları başladı. 2024 yılında binlerce TYP personeli alınacak. Detaylar için haberimize göz atın.

Yayınlanma:
Çeşitli Kurumlar TYP Personel Alımı İçin Hazırlanıyor

İŞKUR Üzerinden Bakanlıklara TYP Personel Alımı Başladı

İŞKUR üzerinden Bakanlıklara TYP Personel alımı başvurusu yapılmaya başlandı. 2024 senesi binlerce TYP Personel alımı yapılacak. İşte detaylar...

Yeni İlanlarla Birlikte Farklı Bakanlıklardan TYP Personel Alımları Yapılacak

İŞKUR üzerinde yeni ilanların yayınlanması devam ediyor. Uzun süredir sadece Kaymakamlık, Valilik ve İl Özel İdareleri personel alımları yapılıyordu. Ancak yayınlanan yeni ilanlar doğrultusunda farklı Bakanlıkların İlk Müdürlükleri, İŞKUR İlanları aracılığıyla TYP Personel alımı yapacaklarını duyurdular. Alımlar hangi alanlarda ve kimler başvuru yapabilir?

Temizlik Personeli ve Genel İşler Kapsamında Alımlar Yapılacak

Belirtilen ilanlara göre alımlar Temizlik Personeli ve Genel İşler kapsamında yapılacaktır. TYP Personel alımları bu doğrultuda gerçekleşecek.

TYP Personel Alımı İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

İŞKUR tarafından yayınlanan ilanlara başvuru yapabilmek için genel olarak 18 yaşını doldurmuş olmak, İŞKUR'a kayıtlı ve işsiz olmak, emekli veya malul aylığı almamak, öğrenci olmamak gibi şartlar aranmaktadır. Bu şartlara uygun olanlar başvuru yapabilir.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

İŞKUR TYP başvuruları sadece İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak başvuru sayfasını doldurmanız gerekmektedir. İş arayanlar, İŞKUR tarafından yayınlanacak ilanları yakından takip etmelidir. Şartlara uygun olan adaylar bu alımlara başvuruda bulunabilir.