Canan Karatay'dan Lokum Gibi Köfte Tarifi: 1 Kaşık Yeter

Köfteleriniz kuru ve sert mi oluyor? Canan Karatay'ın köfte yapımına dair sırrı ile tanışın! 1 kaşık eklemeniz yeterli, köfteleriniz lokum gibi olacak.

Yayınlanma:
Canan Karatay'dan Lokum Gibi Köfte Tarifi: 1 Kaşık Yeter

Türkiye'nin en gözde lezzetlerinden kırmızı et, herkesin damak zevkine uygun farklı pişirme teknikleriyle sofralarımıza konuk oluyor.

İster mangalda, ister odun ateşi üzerinde, isterse fırın, tava ya da düdüklü tencerede olsun, etin her çeşidi büyük bir keyifle yeniyor.

Özellikle yanında patates eşliğinde servis edilen köfteler, pek çoğumuz için vazgeçilmez bir tat haline gelmiştir.

İşte, Türkiye'nin her köşesinde sevgiyle tüketilen bu nefis köfteleri hazırlamanın sağlıklı ve lezzetli bir sırrı var, Prof. Dr. Canan Karatay'dan.

Bu özel tarifle, artık dışarıdan köfte almaya son vermiş olacaksınız.

canan-karatay-onerdi-harcina-bir-kasik-ekleyin-kofteler-lokum-gibi-olacak-5471.jpg

Köfteye 1 kaşık ekleyin

Prof. Dr. Canan Karatay'ın belirttiğine göre, pişirilen etin tadını zenginleştirmek adına kesinlikle bir kaşık kuyruk yağı ilave etmek gerekiyor.

Kuyruk yağı, etin pişirilmesi sırasında hem tadına derinlik katıyor hem de besleyicilik değerini artırıyor.

Restoran usulü köfte tarifi

· 700 gr Dana Kıyma

· 300 gr Kuzu Kıyma

· 100 gr Kuyruk Yağı

· 10 gr Tuz

· 15 gr Kimyon

· 10 gr Kırmızı Toz Biber

· 10 gr Sarımsak Püresi

Hazırlanışı

Kıymalarınızın iki kez ve ince şekilde çekildiğinden emin olun. Bu, köftelerinizin dokusunu daha eşit ve tadını daha lezzetli kılacaktır.

Malzemelerinizi karıştırırken izlemeniz gereken belirli bir sıra vardır. Önce tuz, ardından sarımsak püresi, kuyruk yağı ve en son baharatlar eklenmelidir.

Karışımı iyice yoğurduktan sonra, köftelerinizi istediğiniz şekle getirebilirsiniz.

Sonrasında, köftelerinizi kızgın yağda kızartarak servise hazır hale getirebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!