Canan Karatay, Haftada 7 Kilo Verdiren Süper Besini Açıkladı: Günde 10 Adet Tüketilmesi Gerekiyor

Sağlık açısından sayısız faydası bulunan yumurtanın aşırı tüketimi kolesterol problemlerine neden olabilir. Beslenme konusunda uzman Prof. Dr. Canan Karatay, kilo vermek isteyenlere köy yumurtasını önererek, günde 10 adet tüketilebileceğini belirtti.

Yayınlanma:
Canan Karatay, Haftada 7 Kilo Verdiren Süper Besini Açıkladı: Günde 10 Adet Tüketilmesi Gerekiyor

Prof. Dr. Canan Karatay, Sağlıklı Beslenme İçin Yumurta Tavsiyesinde Bulundu

Eleştiri alan açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, Youtube'da katıldığı bir programda ilginç bir öneride bulundu. Prof. Dr. Karatay, herkes tarafından bilinen köy yumurtalarını süper besin olarak nitelendirirken, bu tür yumurtalardan günde 10 adet tüketilmesini önerdi. Yumurtanın düşük kalori içeriğiyle vücudun ihtiyaç duyduğu tüm mineral ve vitaminleri karşıladığını belirten Karatay, ayrıca bu besinin metabolizmayı hızlandırarak 1 haftada 7 kilo verdirebileceğini söyledi. Bu açıklama, zayıflamak isteyen birçok kişiyi umutlandırdı.

Prof. Dr. Canan Karatay, Yumurta adeta 'süper besin.' Ancak serbest gezen tavuk yumurtası olmalı. Çinliler asırlardır günde 10 yumurta tüketiyorlar. Hamile ve lohusa kadınlar için de çok faydalı. Yumurtanın beyazı da sarısı da büyük fayda sağlıyor. Biz doktorlar olarak bunu yasaklayamayız şeklinde konuştu.