Çamaşır Makinelerinde Çekme Sorununu Önlemenin Yöntemi Ortaya Çıktı

Yeni kazağımızın küçüldüğünü fark edince endişelenmemize rağmen, durum hala düzeltilebilir. Giysi henüz kurtarılabilecek durumda. Benzer bir durumu yaşamamak için sıcak suda yıkamaktan ve sıkmaktan kaçınmalısınız.

Yayınlanma:
Çamaşır Makinelerinde Çekme Sorununu Önlemenin Yöntemi Ortaya Çıktı

Giysilerinizi Küçültmeden Nasıl Yıkayabilirsiniz?

Giysilerinizi 30°C'de yıkamak, gezegenimiz ve cüzdanınız için daha iyidir ve yüksek sıcaklıklar kadar etkilidir. Onları daha uzun süre saklamak için her gün yıkamamak daha iyidir. Ancak tüm bu önlemler yıkamada çekmemelerini sağlamak için yeterli değildir. Bunun için mucizevi bir ipucu var!

Giysilerin Çekmesi Nasıl Önlenir?

Bu tişörtü yeni aldınız ve makinede yıkandıktan sonra 2 beden mi kaybettiniz? En sevdiğiniz kıyafetlerinizde bu aksiliğin tekrar yaşanmasını önlemek için ve eğer etiketleri okumak yeterli değilse işte size basit bir ipucu. Bunları çamaşır makinesine koymadan önce bir gece boyunca soğuk tuzlu suda ıslatmanız yeterlidir. 1 litre suya 100 gr kaba tuz koyun ve tuz tamamen eriyene kadar çamaşırlarınızı eklemeyin. Tuzun büzülme önleyici ve sertleşme özelliği vardır. Bu nedenle kıyafetlerinizin renklerini sabitlemek için de kullanılabilir. Karıştırarak kıyafetlerinizin ıslanmasını sağlayın ve bir gece bekletin. Ertesi gün onları sıkın ve çamaşır makinesine atın. Aynı gün sıkma yapmazsanız, çamaşırlarınızı kirli çamaşırlara koymadan önce temiz suyla durulayın.

Elde Yıkama

Yünlü bir kazak için bir leğeni ılık suyla doldurun ve litre suya bir çorba kaşığı saç kremi ekleyin. Kazağınızı 4 saat boyunca bu suyun içinde bekletin, zaman zaman yünü esnetin. Bir çay kaşığı beyaz sirke ile temiz su dolu bir leğende durulayın. Biraz bekledikten sonra açık havada kurumaya bırakın.

Giysiler Neden Küçülür?

Çamaşırların yıkama sırasında çekmesi sorununu çözmek iyidir, ancak en iyisi sorunu anlamak ve çözmektir. Bu büzülmenin sorumlusu ısıdır. Nitekim sıcak su kumaşın liflerini gevşetir ve eğirme sırasında su buharlaşır ve lifler sıkılaşır. Bu nedenle çok fazla dönme olayı daha da kötüleştirir.