Büyükanne tarifiyle horlamaya son

Horlama, uyku sırasında rahatsız edici bir durum olabilir ve hem horlayanı hem de yanında uyuyanları etkileyebilir. Bu durum, uyku apnesi gibi ciddi sağlık sorunlarının bir işareti olabilir ve sağlık problemlerine yol açabilir. Bu sebeple horlama problemi göz ardı edilmemelidir.

Yayınlanma:
Büyükanne tarifiyle horlamaya son

Horlamanın sağlık riskleri Horlama çoğu zaman kişilerin hem sağlıklı bir uyku çekmesini hem de yeterli uyku almasını engeller. Horlama süreci, nefes almada sorunlara, farenks duvarlarının yarı kapanmasına ve zamanla kapanmasıyla dolu olduğuna işaret eder. Horlama sadece yaşlıların sorunu değildir. Doktorlar, 16-18 yaş altı çocukların, 40 yaş altı kişilerin ve emeklilerin de sıklıkla şikayetçi olduğunu söylüyor.

Horlamanın nedenleri

Burun köprüsünün bozulması ve burun kanallarının daralması

Kardiyovasküler sistem hastalıkları

Endokrin sistem hastalıkları

Alerjik reaksiyonlar

Adenoid, bademcik, bademcik iltihabı ve diğerlerinin kronik hastalıkları

Horlama, uyku apnesinin belirtilerinden biridir ve polisomnografi adı verilen bir uyku çalışmasıyla doğrulanabilir. Uzmanlar, apnenin sinir sisteminin tükenmesine, gün içinde sık sık uykululuk vakalarına, arteriyel hipertansiyonun gelişmesine, iskemik kalp hastalığına, ritim bozukluğuna, kalp yetmezliğine ve felce yol açtığını söylüyor.

Horlamadan kurtulmanın basit yolları:

Uyku pozisyonunuzu değiştirin. Sırtüstü uyumak damağı kapatarak horlamaya yol açar. En sevdiğiniz tarafa doğru uyumayı deneyin.

Gerekirse kilo verin. Kilo vermek bazen insanların horlamayı durdurmasına yardımcı olur. Boyunda oluşan fazla kilolar uyku sırasında boğazı daraltır ve kilo vermek soruna çözüm olabilir.

Yatmadan dört ila beş saat önce alkolden kaçının.

Yastığınızı değiştirin. Uyku sırasında baş ve boynun doğru pozisyonunu düzelten, uyku sırasında nefes alma problemlerinden sizi kurtarabilecek ortopedik yastıklar bulunmaktadır.

Bol miktarda sıvı tüketin. Susuz kaldığınızda burun ve yumuşak damak salgıları daha yapışkan hale gelir.

Horlamaya karşı büyükannenin tarifi :

Soğan, sarımsak ve yaban turpu, burnun kurumasını önleyen ve aynı zamanda horlamanın yaygın bir nedeni olan burun tıkanıklığını azaltan baharatlı sebzelerdir. Ayrıca bu ürünlerin bademcik şişliğini azalttığını ve uyku apnesini önlediğini gösteren çalışmalar da bulunmaktadır. İhtiyacınız olan tek şey, yatmadan önce biraz sarımsak, soğan veya yaban turpu çiğnemek veya daha keyifli bir deneyim için bunları akşam yemeğine eklemek.

Ananas, portakal ve muz da faydalıdır. Kişi mümkün olduğu kadar iyi uyuduğunda horlamanın mutlaka azalacağı bir gerçektir. Melatonin uykudan sorumludur. Ve bu meyveler onlar açısından zengindir.