Bingöl'de doğal serinlik: Termal suların oluşturduğu gölet yaz sıcağında ilgi odağı oldu

Bingöl'de artık sıcaktan bunalmanıza gerek yok! Ilıcalar beldesindeki termal su göleti, serinlemenin yeni mekanı haline geldi.

Yayınlanma:
Bingöl'de doğal serinlik: Termal suların oluşturduğu gölet yaz sıcağında ilgi odağı oldu

Ilıcalar Beldesindeki Gölet, Yaz Sıcaklarında Vatandaşların Serinlemek İçin Tercihi

Bingöl'ün şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta yer alan Ilıcalar beldesinde bulunan Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesislerinin arka kısmında bulunan gölet, yaz sıcaklarında serinlemek isteyenlerin tercih ettiği bir nokta haline geldi.

Hava sıcaklıklarının zaman zaman 35 dereceye ulaştığı kentte bulunan gölette vatandaşlar serinleyerek sıcak havalardan kaçıyor.

Gölete yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, göletin kaplıcalardan gelen sıcak termal su ile karışmasına rağmen tercih ediyorlar. Bazı cesur kişiler yüksek kayalıklardan suya atladığı görülürken, gölet çevresinde güneşlenenler de bulunuyor.

Bölgeye ailesiyle birlikte gelen Ahmet Koşunalpaçık, gölette adeta kaplıca keyfi yaşadıklarını belirterek, Temiz ve güzel bir doğa içerisindeyiz. Hem serinliyoruz hem de şifayı hissediyoruz. Herkesi buraya davet ediyoruz. şeklinde konuştu.

Ayrıca, bölgede ziyaretçiler için piknik yapabilecekleri alanların da bulunduğu bilgisi verildi. Doğal güzelliklerle çevrili Ilıcalar beldesindeki gölet, ziyaretçilere keyifli bir serinleme ve dinlenme imkanı sunuyor.