Beyaz eşya devi fabrika kapatma kararı aldı: Yüzlerce kişi işsiz kalacak

Arçelik, Türkiye'de popüler bir beyaz eşya markası olmasına rağmen fabrikasını kapatacağını duyurdu. Bu kararın ardından yaklaşık 150 kişinin işsiz kalacağı belirtildi.

Yayınlanma:
Beyaz eşya devi fabrika kapatma kararı aldı: Yüzlerce kişi işsiz kalacak

Arçelik, Whirlpool Europe Bünyesindeki İngiltere'deki Fabrikayı Kapatacak

Türkiye'nin önde gelen beyaz eşya üreticisi Arçelik, Whirlpool firmasının Avrupa’daki faaliyetlerini satın almıştı. Ancak birleşme sürecinde, Whirlpool Europe bünyesinde bulunan İngiltere'deki kurutucu fabrikasının verimsizlik nedeniyle kapatılacağı açıklandı. Bu kararın ardından yaklaşık 150 kişinin işine son verileceği bildirildi.

Arçelik tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, birleşme öncesi yapılan analizler sonucunda İngiltere'deki kurutucu fabrikasının kapanmasına karar verilmiş ve ilgili ülke düzenlemelerine göre çalışan görüşmelerine başlanmıştır. Fabrikanın yılsonuna kadar kapatılması hedeflenmektedir.

Açıklamada, fabrikanın kapanmasının konsolide seviyede ciro kaybına yol açabileceği belirtilerek, bu durumdan kaynaklanabilecek tek seferlik giderlerin finansal tablolara yansıtılacağı ifade edildi.

Arçelik'in Whirlpool’un Avrupa faaliyetlerini kontrolü altına alması ve Whirlpool’ün MENA bölgesindeki faaliyetleri devralmasına ilişkin işlemler Nisan ayında tamamlanmıştı.