Bereket ve Bolluk İçin Ramazan'ın Son Cumasında Cüzdan Duası Okunacak! Cüzdan duası nedir, ne zaman ve nasıl okunur?

Ramazan ayının son Cuma günü, bereket ve bolluğun artması için Cüzdan Duası'nın okunmasıyla manevi bir atmosfer yaşanacak. Bu özel duanın, Kadir Gecesi'nde de okunması tavsiye edilir.

Yayınlanma:
Bereket ve Bolluk İçin Ramazan'ın Son Cumasında Cüzdan Duası Okunacak! Cüzdan duası nedir, ne zaman ve nasıl okunur?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi ellerini semaya kaldıran vatandaşlar kalpten dua etmeye başladı. Ramazan ayının 27. gününe denk gelen Kadir gecesi yapılacak ibadetler sıralandı. 5 Nisan Cuma günü eda edilen Kadir gecesi bereket duası metni sorgulanmaya başladı. Ramazan ayının son cuması cüzdan duası araştıran vatandaşlar Araf suresi 54 ayet cüzdan duası metnine odaklandı. İşte merak edilen Kadir gecesi cüzdan duası Arapça okunuşu..

RAMAZAN AYININ SON CUMASI CÜZDAN DUASI

Ramazan’ın son cuma günü okunan bereket duası araştırıldı. Araf Suresi 10. Ayet Türkçe okunuşu ve anlamı Ramazan’ın son cuması vesilesiyle merak edildi. 11 Mart Pazartesi günü başlayan Ramazan ayının son günleri geldi. Ramazan ayının son cuması 5 Nisan Cuma günü okunacak dua Cüzdan duası olarak biliniyor. Ramazan ayının son cuma günü sela ile ezan arasında Araf Suresi’nin 10. ayeti ile Sad Sûresi’nin 54. ayeti birlikte yazılıp cüzdan içine konulursa para sıkıntısı çekilmeyeceği ifade ediliyor. Ancak bu duaları cüzdandan hiç çıkarmamak gerekiyor.

ARAF SURESİ 54 AYET CÜZDAN DUASI

Ramazan ayının son cuma günü sela ile ezan arasında Araf Sûresi’nin 10. ayeti ile Sâd Sûresi’nin 54. ayeti birlikte yazılıp cüzdana konulursa para sıkıntısı çekilmeyeceğine inanılıyor. Ancak böyle bir duanın resmi bir dayanağı bulunmuyor. Araf Suresi 54 ayet cüzdan duası Arapça metin şöyle; Ve lekad mekkennâkum fîl ardı ve cealnâ lekum fîhâ maâyiş (maâyişe), kalîlen mâ teşkurûn(teşkurûne).

Meali: Doğrusu sizi yeryüzüne yerleştirdik ve orada size geçim vasıtaları verdik. Ne kadar da az şükrediyorsunuz!