Bayram yardımı için başvurulara 1300 TL destek sağlanacak

Bu bayram öncesi yapılacak ödemeler için başvuru yapan vatandaşlara 1300 TL değerinde ödeme yapılacak. Tek başvuru imkanından faydalanmayan vatandaşlar ise bu fırsatı kaçırmış olacak.

Yayınlanma:
Bayram yardımı için başvurulara 1300 TL destek sağlanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Bayram Öncesi Yaptığı Ödemeler

Bu bayramda başvuru yapan vatandaşlara önceden 1300 TL ödeme yapılacağı haberi duyuruldu. Tek başvuru yapacak olan vatandaşlara 1300 TL ödeme yapılacak. Kaçırılan bu fırsattan dolayı üzülebilecek vatandaşlarımız olabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son zamanlarda dar gelirli vatandaşlara çeşitli sosyal destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bakanlık, bayram öncesi başvuru yapanların hesaplarına ödemelerini yapacağını duyurdu. Yapılacak olan 1300 TL ödemelerle birlikte tüm vatandaşlar bayram ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayabilecekler. Bu yardımdan faydalanan tüm vatandaşlar için faydalı olacağı düşünülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 1300 TL ödemeler ailelerin üç çocuğuna kadar yapılabilir. Bakanlığın sunduğu bu ödemelerden faydalanmak için başvuruları e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat giderek yapabilirsiniz. Hak kazanan vatandaşların ödemeleri bakanlık tarafından hesaplarına veya PTT aracılığıyla yatırılacaktır. Bu destekler sayesinde çocuk başına doğum desteği sağlanmış olacaktır. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan destek ödemeleri kapsamında vatandaşın ilk çocuğuna 300 TL, ikinci çocuğuna 400 TL ve üçüncü ve sonraki çocuklara 600 TL doğum desteği ödemesi yapılacaktır. Vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden kimlik kartları ile alabilecekler.