Bakanlıktan destek ödemesi: Ödemeler PTT aracılığıyla yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirlilere doğum yardımı ödemesi yapacak! Detaylar haberimizde...

Yayınlanma:
Bakanlıktan destek ödemesi: Ödemeler PTT aracılığıyla yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dar Gelirliler İçin Doğum Yardımı Hazırlığı İçinde!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirliler için doğum yardımı ödemesi yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum yardımı hakkında detayları açıkladı. Doğum yardımı, Türk vatandaşları ve Mavi kart sahipleri için geçerlidir. Bu yardım, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra gerçekleşen canlı doğumlar için verilecektir. Fakat ödeme miktarını belirlemek için 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğan çocuklar da dikkate alınacaktır.

Başvurular, canlı doğumdan sonra çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi’ne kaydedilmesinden sonra ilgili nüfus müdürlüğünde yapılmalıdır. Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilir. Başvuruda bulunacak olanlar, görev yaptıkları kamu kurumlarına da başvurabilirler.

Anne ve baba her ikisinin sağ ve Türk vatandaşı/Mavi kart sahibi olması durumunda, ödemeler anneye yapılır. Eğer anne Türk vatandaşı/Mavi kart sahibi değilse veya vefat etmişse, işlemler baba üzerinden yürütülür.

Ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilir. İkiz çocuklar 2. ve 3. sırada yer alır ve toplamda 1.000 TL ödeme yapılır. Ödemeler, hak sahiplerinin TC kimlik numaraları veya Mavi Kart numaraları üzerinden yapılır ve 1 yıl içinde alınması gerekmektedir. Teslim alınmayan ödemeler iade edilir. Bu bilgilendirme ile doğum yardımı hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Bağlı olduğunuz kurumlardan başvurunuzu başlatabilirsiniz. Bayram kampanyaları, birçok kişiyi mutlu etmeye devam ediyor. Doğum yardımı kampanyasına yoğun bir talep olacağı düşünülmektedir.