Avukatın Mirası Ailesini İkiye Böldü: Anne, Oğlu Hakkında Hastane İddiasında Bulundu

Gayrimenkul zengini avukatın mallarından pay alamayacak eski eşi ile oğlu arasında çıkan miras kavgası aileyi karşı karşıya getirdi. 86 yaşındaki Avukat Ahmet Pekgöz, iki eşinden olan dört çocuğu arasında mal bölüştürmesi yaparken, eski eş ve oğlu arasında anlaşmazlık çıktı. Eski eş, oğlunun akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia ederken, oğl ise Akıl sağlığım yerinde, annem babamın malının peşinde şeklinde açıklama yaptı. Aile içindeki miras kavgası nedeniyle oğul hastaneye yatırıldı.

Yayınlanma:
Avukatın Mirası Ailesini İkiye Böldü: Anne, Oğlu Hakkında Hastane İddiasında Bulundu

Aile İçi Mal Paylaşımı Davası: Avukat Ahmet Pekgöz'ün Mal Varlığı Üzerine

Aile üyeleri arasında sıkça karşılaşılan mal paylaşımı konusu, Kırıkkale Barosu'na kayıtlı inşaat işleriyle uğraşan 85 yaşındaki Avukat Ahmet Pekgöz'ün hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Pekgöz, hayattayken 100 milyon lira değerindeki mal varlığını 4 çocuğu arasında bölüştürme kararı almıştır.

2 Ocak 2024 tarihli 'miras ön sözleşmesi'nde Pekgöz'ün ilk eşinden olan 2 çocuğu da sözleşmeyi imzalamıştır. Bu sözleşmede, Pekgöz'ün toplam 4 çocuğunun hangi mülklerin sahibi olacağı ve ne kadar para alacakları detaylı bir şekilde belirtilmiştir.

Anne Pervin Alpaslan Yardımcı'nın, oğlu Kürşat Jonathan Pekgöz ile yaşadığı iddia edilen anlaşmazlık, mahkemeye taşınmıştır. Yardımcı, oğlunun akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia ederek mahkemeden tedavi talebinde bulunmuştur.

İddialara göre, Kürşat Jonathan Pekgöz'ün avukatları, müvekkillerinin akıl sağlığının yerinde olduğunu ve zorla hastaneye yatırıldığını savunmaktadır. Anne Yardımcı ile hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve mahkemeye başvurular yapılmıştır.

Kürşat Jonathan Pekgöz, hastanede kaldığı iddialarını reddederek, annesinin kendisini hastaneye kapatmak istediğini ve mal varlığına sahip olmak amacıyla bu yolu denediğini belirtmiştir.

Mahkeme kararıyla Kürşat Jonathan Pekgöz 2 aylık bir süre için B. Psikiyatri Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Ancak Pekgöz'ün avukatı, müvekkilinin zorla hastaneye yatırılmasının hukuki dayanağı olmadığını savunmaktadır.

Yaşanan bu aile içi anlaşmazlık ve mal paylaşımı davası, önümüzdeki dönemde çözüme kavuşturulacak ve hakim kontrolünde olacaktır.