Asırlık İmoş Nine'nin Bahçesine Olan Bağlılığı Hayran Bırakıyor

Elazığ'da 4 yıl önceki depremin ardından Maden ilçesindeki TOKİ konutlarına yerleşen 104 yaşındaki İmoş Biçki, her gün 6 kilometre yürüyerek, yıkılan evinin bulunduğu bahçedeki sebze ve meyvelerin bakımını yapıyor.

Yayınlanma:
Asırlık İmoş Nine'nin Bahçesine Olan Bağlılığı Hayran Bırakıyor

104 Yaşındaki İmoş Biçki, Bahçesinde Çalışarak Mutlu

Lazığ'ın Maden ilçesinin Durmuştepe köyünde yaşayan 104 yaşındaki İmoş Biçki, gününün büyük bölümünü bahçesinde sebze ve meyve yetiştirerek geçiriyor. Sivrice merkezli 2020 yılında meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Biçki'nin evi ağır hasar görmüş ve daha sonra yıkılmıştı. Ancak yaşlı kadın, TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutunda yaşamını sürdürürken, eski evinin bahçesi onun için vazgeçilmez bir yer haline geldi.

Her sabah günün ilk ışıklarıyla uyanan Biçki, yıkılan evinin bulunduğu bahçedeki sebze ve meyvelerin bakımını yapmak için her gün yaklaşık 6 kilometre yürüyor. Bahçesinde sebze ve meyve yetiştiren, ağaçların bakımını yapan ve eski evinden kalan bir barakada bulundurduğu kap kacakla yaktığı ateşte yemek pişirip çayını demleyen Biçki, gününün büyük bölümünü burada geçiriyor.

İmoş Biçki, Bahçemde her işi yapıyorum, bostan ekiyorum, ekin biçiyorum, ağaçları suluyorum, sebze ve meyve topluyorum. Bahçemde olmayı, burada çalışmayı seviyorum. Sağlık sorunum yok, günümü çalışarak geçiriyorum. diyerek yaşlılığa rağmen gençler gibi enerjik bir şekilde bahçesinde çalıştığını belirtiyor.

Özgün haber: haberlinki.com