Antika Eşyanın Gerçek Değeri Ortaya Çıkınca Sahibini Şaşkına Çevirdi

Son yıllarda hediyelik eşya dükkanları ve antikacılar, hızlıca zengin olmayı hayal edenler için cazip hale geldi. Bazı eşyalar düşük fiyatlarla alınıp milyonlarca dolara satılarak servet yapma fırsatı sunuyor. 2013 yılında 9.5 milyon dolara satılan bir sandık ise en popüler hikayeler arasında yer alıyor.

Yayınlanma:
Antika Eşyanın Gerçek Değeri Ortaya Çıkınca Sahibini Şaşkına Çevirdi

1640 Yılında Yapılan Antika Sandık Müzeye 9.5 Milyon Dolara Satıldı

Eşyaların üzerindeki tarihi ve antika görüntülerin moda olması, birçok yeni üründe benzer motiflerin kullanılmasına neden olurken, gerçek antika eşyaların değerini belirlemek giderek zorlaşıyor. Ancak hediyelik eşya dükkanları ve antikacılar, tarihi değeri anlaşılamayan eşyaları arayan milyonlarca insan için popüler bir durak haline geldi.

Londra'daki bir açık artırmada, Fransız bir mühendise ait 1640 yılına ait bir antika sandık, şaşırtıcı bir şekilde 9.5 milyon dolara alıcı buldu. Fransız mühendisin, sandığı 150 dolara Japon yapımı olarak satın aldığı ortaya çıktı. Sandığın televizyon ünitesi olarak kullanıldığını ve sonrasında içeceklerini koyduğunu belirten mühendis, sandığın mükemmel durumunu ise işçilik kalitesine bağladı.

Japon yapımı olan bu altın yaldızlı sandık, ustası Kaomi Nagashige tarafından 1640 yılında yapılmış ve çok nadir bir örnek olarak kabul ediliyor. Amsterdam'daki Rijks müzesi, bu olağanüstü sandığı 9.5 milyon dolara alarak koleksiyonuna kattı. Müzenin kuratörü, sandık için büyük bir miktar ödediklerini ancak her kuruşa değdiğini belirtti.