Alman şirketler Türkiye'den 30 bin işçi alacak

Almanya'da Deutsche Bahn adlı şirket, ulaşım sektöründe çalışacak eleman arıyor. Nitelikli iş gücü eksikliği nedeniyle makinist, elektronikçi, ray işçisi, otobüs ve kamyon şoförü, üstyapı montajcıları ve inşaat mühendisi arayışı içindeler.

Yayınlanma:
Alman şirketler Türkiye'den 30 bin işçi alacak

Deutsche Bahn, Yurt Dışından Makinist ve Ulaşım Uzmanı İşe Alacak

Almanya'nın en büyük demiryolu firması Deutsche Bahn, yurt dışından eleman alımı yapmaya hazırlanıyor. Şirketin ihtiyacı olan makinist ve ulaşım uzmanı pozisyonları için başvuruları almaya başladı.

700 Uzman Yurt Dışından İşe Alındı

Son üç yılda 700'e yakın uzmanı bünyesine katan Deutsche Bahn, Tunus ve Mısır gibi ülkelerden makinistler ile Türkiye'den elektronikçileri işe aldı. Şirket, bu yıl 30 bin yeni çalışanı kadrosuna dahil etmeyi hedefliyor. İnsan Kaynakları Müdürü Kerstin Wagner, Almanya'ya göçün artarak devam ettiğini belirtti ve 2024 yılı için 350'nin üzerinde uzmanın işe başlamayı planladıklarını ifade etti.

10 Bin Makiniste İhtiyaç Var

Allianz Pro Schiene verilerine göre her yıl 5 ila 10 bin ek makiniste ihtiyaç duyulmasına rağmen yeterli sayıda eleman alımı gerçekleşmiyor. Ayrıca Alman Ulaşım Şirketleri Birliği, otobüs ve tramvay sürücülerine acil bir şekilde eleman alınması gerektiğini sürekli vurguluyor. Alman Ekonomi Enstitüsü'nün araştırmasına göre ulaşım sektöründe nitelikli eleman açığı oldukça fazla. Deutsche Bahn'ın iş olanakları hakkında daha fazla bilgi için şirketin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://www.bahn.de