8 Nisan Pazartesi Bankalar Açık mı? Bayram Öncesi Bankaların Çalışma Saatleri

Bu hafta Pazartesi gününe denk gelen 8 Nisan tarihi, bankacılık işlemleri için merak edilen günlerden biri oldu. Yapılan resmi duyurulara göre, bankalar tatil süresince kısmi bir çalışma programı izleyecek. Pazartesi günü, yani 8 Nisan tarihinde, bankalar normal iş saatlerinde hizmet vermeye devam edecek. Tatil düzenlemesi, 9 Nisan Salı günü öğlen saatlerinde başlayacak ve 15 Nisan Pazartesi gününe kadar sürecek.

Yayınlanma:
8 Nisan Pazartesi Bankalar Açık mı? Bayram Öncesi Bankaların Çalışma Saatleri

Pazartesi bankalar açık mı? Takvimler 5 Nisan 2024 Cuma'yı ve saatler 17.00'ı gösterdiği an itibari ile Ramazan Bayramı tatili başlamış oldu. 10 - 12 Nisan 2024 tarihleri arasında kutlanacak Ramazan Bayramı için 8 - 9 Nisan 2024'e de idari izin verildi. Ve böylece 9 günlük bayram tatili başlamış oldu.

Başlamış olan Ramazan bayramı tatili aynı zamanda öğretmen, öğrenci ve okul idarecileri için de 2. ara tatil olarak geçirilecek. Peki bu hafta içerisinde Pazartesi bankalar açık mı? 8 Nisan'da bankalar hizmet verecek mi? Bankalar için tatil ne zaman başlayacak? Bu soruların yanıtları, bankalarla işi olan herkes tarafından merak ediliyor.

1043231.jpg

9 günlük bayram tatili sadece kamu çalışanlarına verildi. Bu anlamda bankalar Pazartesi günü hizmet verecek ve arefe günü olan 9 Nisan'da da öğlene kadar hizmet vermeye devam edecek. Bannkalar için tatil, 9 Nisan 2024 Salı günü öğle tatili itibari ile başlayacak ve 15 Nisan 2024 Pazartesi gününe kadar da devam edecek.

Bankalarla bağlantılı işi olanların bu süreçte tüm işlerini tamamlamaları gerekiyor. Para çekme ve para yatırma işlemleri bankamatiklerden yapılabilecek. Ancak mevduat işlemleri yapılamayacak. Altın, Dolar... gibi yatırım araçlarında alım satım işlemleri yapılamayacak. Kredi kartı, banka kartı gibi kartlarınızı kaybetmeniz ya da çaldırmanız durumunda ise bankaların iletişim merkezleri sizlere 7/24 hizmet vermeye devam edecek.