8 Aylık Bebeğin Boğazından Çengelli İğne Çıktı!

İstanbul'da yaşanan olayda, 8 aylık bir bebek, aniden başlayan öksürük sonrasında yapılan röntgenle boğazında çengelli iğne olduğu ortaya çıktı. Bebeğin sağlığı, başarılı bir operasyonla kurtarıldı. Uzmanlar, ailelere benzer durumların önlenmesi için dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yayınlanma:
8 Aylık Bebeğin Boğazından Çengelli İğne Çıktı!

Şoke eden olay Bitlis’in Güroymak'ta meydana geldi. 8 aylık bebek, evde bulunan çengelli iğneyle oynarken birden öksürmeye başladı. Aile minik bebeği telaşla hastane götürdü. Hastanede çekilen röntgen sonucu bebeğin çengelli iğneyi yuttuğu görüldü.

Tatvan Devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edilen bebek Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Hakan Tuhan tarafından hemen operasyona alındı. Çengelli iğnenin bebeğin soluk borusuna saplanmış olduğunu gören Tuhan operasyonla iğneyi saplandığı yerden çıkardı. Bebek, 2 saatlik gözlemin ardından taburcu edildi.

AİLELERİ UYARDI

'KBB pratiğinde kulakta, burunda, boğazda yabancı cisimlerle çok sık karşılaşıyoruz. Bu gibi durumlar hayati tehlike arz edebiliyor' diyen Tuhan, “Çocuklar en fazla boncuk olmak üzere kağıt ve madeni paralar, nohut, fasulye, mısır parçası gibi tanecikli gıdaları kulaklarına, burunlarına sokabiliyorlar ya da yutabiliyorlar. Soluk borusuna kaçma riski taşıdığından dolayı ailelerin bu konuda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ailelerin herhangi bir müdahale girişimi içerisinde bulunulmamasını, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.