44 bin yıllık mükemmel şekilde korunmuş kurt bulundu

Bilim insanları, yaklaşık 44 bin yıllık bir kurtun buzun içinde mükemmel bir şekilde korunduğunu keşfetti. Şimdi, hayvanın midesinde antik virüslerin olup olmadığını öğrenmek için kesilecek. Kurt, Rusya'nın en kuzey bölgelerinde bulunan buzlu tepenin 40 metre altında donmuş halde bulundu ve antik virüslerin varlığı araştırılacak.

Yayınlanma:
44 bin yıllık mükemmel şekilde korunmuş kurt bulundu

Buzlar Altında Bulunan Antik Kurt, Bilim İnsanları Tarafından İnceleniyor

Rusya'nın Uzak Doğusu'ndaki Abyysky Bölgesi'nde, Tirekhtyakh Nehri'nin donmuş zirvelerinde yer alan antik kurt, bilim insanları tarafından inceleniyor. Kurt, 2021 yılında bulunmuş ve o zamandan beri özenle muhafaza ediliyor. Başlangıçta Saha (Yakutistan) Cumhuriyeti Bilimler Akademisi'ne nakledilen ceset, şimdi otopsi aşamasında.

Kuzey Doğu Federal Üniversitesi Mamut Müzesi ve Saint Petersburg Avrupa Üniversitesi'ndeki bilim insanları, kurdun organlarını incelemek için çalışmalar yapıyor. Kurtun midesinden alınan örnekler incelenerek, antik hayvanın beslenme alışkanlıkları ve sağlık durumu hakkında bilgi edinilmeye çalışılıyor.

Albert Protopopov, Yakutistan Bilimler Akademisi Mamut Faunası Araştırma Bölümü Başkanı, kurdu incelemek için gözlerinin önünde zorlu bir sürecin olduğunu belirtiyor. Midedeki içeriğin incelenmesiyle antik Pleistosen dönemindeki biyota hakkında önemli bilgilere ulaşılması umuluyor.

Kurtun 44.000 yıl önce öldüğü belirlendi ve şimdi laboratuvar ortamında detaylı incelendiği açıklandı. Maxim Cheprasov, kurdun yaşını belirlemek için dişlerin aşınmasına ve sırt gelişimine bakıldığını söyledi.

Profesör Artemy Goncharov, çalışmanın antik bakterilerin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacağını belirtiyor. Ayrıca, Kuzey Doğu Federal Üniversitesi'nin başka bir donmuş kurt üzerinde de incelemelerde bulunduğu ve bu hayvana da tekrar otopsi yapılması beklediği açıklandı.