2,5 Milyon Kişi 5 Yıl İçinde EYT'li Olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son yapılan EYT düzenlemesiyle 2 milyon kişinin emekli olma hakkına sahip olduğunu ve 5 sene içinde bu sisteme 2,5 milyon kişinin dahil olacağını açıkladı.

Yayınlanma:
2,5 Milyon Kişi 5 Yıl İçinde EYT'li Olacak

EYT Düzenlemesiyle Emekli Olanların Sayısı Arttı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son EYT düzenlemesiyle beraber yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olma hakkına sahip olduğunu açıkladı. Ayrıca, önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 2,5 milyon kişinin de emeklilik sistemine dahil olması bekleniyor.

Bakan Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, emeklilerin bayram ikramiyeleri ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar konularında soruları yanıtladı.

Işıkhan, EYT kapsamında emekli olan ve halen çalışmaya devam eden 1 milyon kişinin olduğunu belirtirken, en düşük memur emekli maaşının şu anda 14 bin 600 lira olduğunu vurguladı. Ayrıca, 10 bin liranın altında maaş alan 4 milyon emekli için de gerekli çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Bakan Işıkhan, EYT konusunda çalışmaların devam ettiğini ve yakında bir takvimin açıklanacağını belirtirken, sosyal yaşama dair emeklilerin faydalanacağı hizmetler için daha kullanışlı bir altyapı oluşturmayı planladıklarını da ifade etti.