2024 MEB YKS deneme sınav tarihleri açıklandı: AYT ve YDT sınavları için takvim belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 YKS için öğrencilere önemli bir fırsat sunuyor. Öğrencilerin sınav deneyimlerini artırmak, taktiklerini güçlendirmek ve stres yönetim becerilerini geliştirmek amacıyla deneme sınavı düzenledi.

Yayınlanma:
2024 MEB YKS deneme sınav tarihleri açıklandı: AYT ve YDT sınavları için takvim belirlendi

MEB, 2024 YKS Hazırlıkları İçin Öğrencilere Deneme Sınavı Fırsatı Sunuyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere önemli bir fırsat sunarak 2024 YKS hazırlıkları kapsamında deneme sınavı düzenliyor. Öğrencilerin sınav deneyimlerini artırmak, taktiklerini geliştirmek ve stres yönetim becerilerini güçlendirmek amacıyla hazırlanan bu sınavlar üç oturumda gerçekleştirilecek.

Saat 10:00 ile 20:00 arasında gerçekleştirilecek olan deneme sınavlarına yalnızca 12. sınıf öğrencileri ile mezun öğrenciler katılabilecek. Öğrenciler, EBA veya e-Devlet şifreleriyle sınavlara erişim sağlayabilecekler. Sonuçlar ise 28 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak ve soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün YouTube sayfasında yayımlanacak. Uzmanlar tarafından rehberlik yayınları da gerçekleştirilecek.

Öğrenciler için büyük önem taşıyan YKS’ye hazırlık sürecinde bu deneme sınavları, gerçek sınav deneyimi yaşamaları ve eksiklerini görmeleri açısından önemli bir fırsat sunmaktadır. Sınav tarihlerini kaçırmamak ve sınav hazırlıklarına hız kesmeden devam etmek önemlidir.