10 Dakikada Pişen ve Bayatlamayan Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi!

Yılbaşı yaklaşırken hızlı ve pratik bir tarif arayanlar için Şef Hatice Akman'ın özel tarçınlı kurabiye tarifi harika bir seçenek. Bu tarif, sadece 12 dakikada pişiyor ve uzun süre tazeliğini koruyarak hemen paketlenebiliyor. İşte lezzetli yılbaşı kurabiyesi tarifi ve gerekli malzemeler...

Yayınlanma:
10 Dakikada Pişen ve Bayatlamayan Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi!

Şef Hatice Akman'ın yılbaşı için önerdiği kurabiye tarifi, pekmez ve tarçın gibi tatları bir arada sunuyor. Yılbaşı sofralarını tatlandıracak bu kurabiye tarifi, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Kurabiyenin püf noktası, hamurunun dolapta yeterince dinlendirilmesi. Bu sayede kurabiye daha iyi bir kıvam alıyor ve pişirildiğinde bayatlamıyor.

Yılbaşı Kurabiyesi Malzemeler

3 su bardağı un

1 su bardağı esmer şeker

1 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı pekmez

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı toz zencefil

120 g tereyağı

gingerbread-shutterstock-1834490512.jpeg

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

1. Yılbaşı kurabiyesi tarifi için önce tereyağı ile şekeri çırpın. Yumurta sarısı ve pekmezi de ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili ayrı bir kapta karıştırın ve diğer karışıma ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.

2. Buzdolabına 10 dakika dinlendirin. Yılbaşı kurabiyesinin püf noktası budur.

3. Merdane yardımı ile hamuru açın ve kalıplarla keserek istediğiniz şekli verin. Yılbaşı kurabiyelerini yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuyunca üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun...